FŐOLDAL
HÍREK
7
6
5
4
3
2
1
8
9
10
A Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvánnyal és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságával együttműködve, - az izgalmas ügyességi versenyek mellett -
munkatársaink interaktív bemutatókkal várták az alsó tagozatos kisiskolásokat.

A párhuzamosan futó programokhoz kapcsolódóan, bemutatásra kerültek polgáraink biztonságérzetét fokozó -TAVIHAR, VÉSZ- fejlesztéseink, mely alkalmazások az App Store és a Play Áruházból díjmentesen letölthetők.

Az élénken érdeklődő pedagógusok, osztályfőnökök részére -a közelgő tavaszi tanítási szünetre és a már nem oly távoli nyári vakációra is tekintettel -átadásra kerültek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Egyesületünk közös gondozásában kiadott „Biztonságban Tavainkon” című
kiadványok is.

A közúti közlekedés biztonságához, a gyalogos és a kerékpáros közlekedéshez kapcsolódó különböző készségfejlesztő vetélkedőkön túl, a Katasztrófavédelem, a Rendőrség és a Honvédség speciális egységei, látványos technikai és kutyás programokkal kötötte le az alsótagozatos gyermekek figyelmét.

A program játékos formában hívta fel a figyelmet a felelősségteljes és környezettudatos közlekedés fontosságára.
A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület, Katasztrófavédelmi rendszerek a Balaton régió területén elnevezésű uniós projektben, mint konzorciumi tag vesz részt.

Egyesületünk a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal közösen felelős a balatoni viharjelző rendszer korszerűsítési projektelem megvalósításáért.
A projekt keretében valamennyi Balaton parti viharjelző állomás LED-es lámpával lett felszerelve, továbbá a tó mindhárom medencéje – Európában egyedülállóan – egy-egy tó-közepi állomással egészült ki, fokozva ezzel a vízen tartózkodók biztonságát.
Mindezeken túl a viharjelzési fokozatok jobb észlelhetősége érdekében további állomások kerülnek telepítésre a projekt keretében.
A verseny megyei döntőjének szervezésében, lebonyolításában és támogatásában Egyesületünk ez évben is részt vállalt.

Tíz általános és tíz középiskolás csapat mérte össze katasztrófavédelmi tudását az elméleti és készségszintű gyakorlati ismereteket igénylő versenyállomásokon.

A résztvevőket dr. Radich Orsolya, a Pest Megyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntötte, majd Horváth Nándor tű. Ezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő ismertette a verseny szabályait és az állomásokon végrehajtandó feladatokat.

A verseny szlogenjéhez ­– „A TUDÁS ÉLETET MENTHET!” – kapcsolódóan az Egyesületünk által vezetett versenyállomáson a viharjelzési fokozatokra és a biztonságos vízen tartózkodás szabályaira vonatkozó ismeretekről adhattak számot a négy fős csapatok.

Az eredményhirdetésen Branyiczky Márk tű. ezredes, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója megköszönte a felkészítő tanárok és a versenyen közreműködő társszervek munkáját és technikai támogatást.

Az ön és mások mentésével kapcsolatos feladatok fegyelmezett teljesítése után az I. Helyezetteknek járó serlegeket a megyei igazgató, míg az RSOE külön díjait, Pető Tibor Egyesületünk főtitkára adta át.

A megyei elődöntők I. Helyezettjei részt vesznek a XXVI. Felmenőrendszerű Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny Országos Döntőjén, amely idén április 27-én, a IX. Budapesti Rendőr- és Tűzoltónap keretében a Népligetben kerül megrendezésre.

Az Egyesületünk által felajánlott külön díjakat

Általános iskolás kategóriában: A Gyáli FEGY Polgárőr és Tűzoltó Egyesület csapata

Közép iskolás kategóriában pedig: Az Üllői Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapatának tagjai vehették át.

A tovább jutóknak ezúton is gratulálunk, a döntőhöz pedig sok sikert kívánunk!
A Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány által támogatott egésznapos programra Újszilvásról és Tápiószőlősről összesen 300 gyermek érkezett.

Az együttműködő társszervek és a civil partnerek közreműködésével rendezett programot Dr. Petrányi
Csaba Újszilvás polgármestere, valamint Pacsuta Ágnes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság főelőadója együtt nyitották meg.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsággal előre egyeztetett prevenciós tevékenységüket támogatva, -kifejezetten a kétkeréken közlekedőkre fókuszálva- különféle figyelemfelhívó látványelemek rendelkezésre bocsájtásával tettük hatékonyabbá.

A rendezvényen Egyesületünk tematikus kiállítással mutatta be közhasznú feladataink ellátásának főbb irányait, melynek középpontjában a vízi- és a közúti közlekedés biztonságának fokozása állt.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Országos Rendőr-főkapitányság valamint Egyesületünk gondozásában e célból összeállított tájékoztatókkal és on-line tesztekkel, hívtuk fel a
figyelmet a közúti közlekedés és a vízen tartózkodás szabályainak betartására.

A rendezvény résztvevői megismerhették a Magyarország idegenforgalmi szempontból kiemelt tavain működő viharjelző állomások I., valamint II. Fokú jelzései esetében követendő biztonsági szabályokat is.

A szemléletes ismeretátadás során a vízi balesetek és tragédiák megelőzése érdekében bemutatásra kerültek a - Play Áruházból, illetve az App Storeból is letölthető - TAVIHAR és a VÉSZ okostelefonos lakosságtájékoztató alkalmazások, melyek a közelgő, illetve a bekövetkezett veszélyhelyzetekről valósidőben adnak tájékoztatást a felhasználók részére.

A látványos és izgalmas programokkal gazdagított rendezvény díjkiosztóval fejeződött be, melyen a résztvevő csapatok értékes ajándékokat vehettek át.
Szervezetünk az ORFK-OBB számára, immár második évben segíti a „Kapcsolj!” Programsorozatát abból a célból, hogy felhívjuk az állampolgárok, a közutainkon közlekedők figyelmét a fokozottabb odafigyelésre a közlekedésben. A program arra biztat valamennyi közlekedőt, hogy gépjármű indulás előtt: Kapcsolja be a
biztonsági övet, Kapcsolja fel világítását, Kapcsolja át telefonját kihangosító üzemmódra, valamint nagy sebesség esetén Kapcsolja vissza sebességét. A legmodernebb eszközökkel, elsősorban digitális technológián alapuló aktivitásainkkal segítjük a balesetmegelőzést.

A látványos kültéri kitelepülésen Pintér Sándor belügyminiszter is látogatást tett és megtekintette a standot.
A Magyar Polgári Védelmi Szövetséggel együttműködve immár 5. éve veszünk részt mind a megyei versenyek támogatásában, mind pedig az országos döntő lebonyolításában.

Az általános és középiskolások sportszerűen és felkészülten képviselték a megyei tanintézeteket, összesen 43 hazai és 1 külhoni csapat 12 versenyállomáson mérte össze elméleti tudását és gyakorlati felkészültségét.

A robbanásszerű technikai fejlődés hatalmas lehetőséget kínált a digitális technológiák bevezetésére az oktatás területén is. A fiatal generáció ezirányú érdeklődési körére is tekintettel, egyesületünk elkötelezte magát a digitális fejlesztések minél szélesebb körű alkalmazása mellett. Dr. Muhoray Árpád nyá. Pv. vezérőrnagy, Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense, valamint Dr. Habil. Endrődi István tű. ezredes, a Magyar Polgári Védelmi Szövetség elnöke ez évben is meglátogatta versenyállomásunkat.

Látogatásuk során megállapították, hogy a versenyzők többségének nagyobb gondot jelentett a tájoló használata, mint az androidos tableten történő teszt megoldása.

A megyei versenyeken és az országos döntőn az RSOE vezetősége külön díjakkal ismerte el az általános és középiskolás kategória azon résztvevő csapatainak felkészültségét, akik a térkép és a viharjelző ismereti versenyállomás feladatait a legrövidebb időn belül, a legmagasabb pontszámmal oldották meg.

RSOE különdíjban részesültek:

Általános iskolai kategóriában: Pest Megye (Gomba) - Polgárőr Egyesület csapata.

Középiskolai kategóriában: Zala Megye (Nagykanizsa) - Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola csapata

Minden résztvevő csapat teljesítményéhez szívből gratulálunk!
Pindur pandúrok a közbiztonsági nyílt napon
Fejlesztések a balatoni régió biztonsága érdekében
Megyei döntő a Faluházban - Szigetmonostor
Két kéz, két láb kétkeréken - Újszilvás
Tűzoltó- és Rendőrnap a Városligetben
„A TUDÁS ÉLETET MENTHET”- Országos döntő a Városligetben
2019-03-27
2019-04-01
2019-04-12
2019-04-25
2019-04-27
2019-04-27
FŐOLDAL
HÍREK
7
6
5
4
3
2
1
8
9
10
7
6
5
4
3
2
1
8
9
10
A Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvánnyal és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság
Balesetmegelőzési Bizottságával együttműködve, - az izgalmas ügyességi versenyek mellett -
munkatársaink interaktív bemutatókkal várták az alsó tagozatos kisiskolásokat.

A párhuzamosan futó programokhoz kapcsolódóan, bemutatásra kerültek polgáraink biztonságérzetét
fokozó -TAVIHAR, VÉSZ- fejlesztéseink, mely alkalmazások az App Store és a Play Áruházból díjmentesen
letölthetők.

Az élénken érdeklődő pedagógusok, osztályfőnökök részére -a közelgő tavaszi tanítási szünetre és a már
nem oly távoli nyári vakációra is tekintettel -átadásra kerültek a BM Országos Katasztrófavédelmi
Főigazgatóság és az Egyesületünk közös gondozásában kiadott „Biztonságban Tavainkon” című
kiadványok is.

A közúti közlekedés biztonságához, a gyalogos és a kerékpáros közlekedéshez kapcsolódó különböző
készségfejlesztő vetélkedőkön túl, a Katasztrófavédelem, a Rendőrség és a Honvédség speciális egységei,
látványos technikai és kutyás programokkal kötötte le az alsótagozatos gyermekek figyelmét.

A program játékos formában hívta fel a figyelmet a felelősségteljes és környezettudatos közlekedés
fontosságára.
A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület, Katasztrófavédelmi rendszerek a Balaton
régió területén elnevezésű uniós projektben, mint konzorciumi tag vesz részt.
Egyesületünk a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal közösen felelős a balatoni viharjelző
rendszer korszerűsítési projektelem megvalósításáért.
A projekt keretében valamennyi Balaton parti viharjelző állomás LED-es lámpával lett felszerelve, továbbá a
tó mindhárom medencéje – Európában egyedülállóan – egy-egy tó-közepi állomással egészült ki, fokozva
ezzel a vízen tartózkodók biztonságát.
Mindezeken túl a viharjelzési fokozatok jobb észlelhetősége érdekében további állomások kerülnek
telepítésre a projekt keretében.
A verseny megyei döntőjének szervezésében, lebonyolításában és támogatásában Egyesületünk ez évben
is részt vállalt.

Tíz általános és tíz középiskolás csapat mérte össze katasztrófavédelmi tudását az elméleti és
készségszintű gyakorlati ismereteket igénylő versenyállomásokon.

A résztvevőket dr. Radich Orsolya, a Pest Megyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntötte, majd Horváth
Nándor tű. Ezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő ismertette a verseny szabályait és az állomásokon
végrehajtandó feladatokat.

A verseny szlogenjéhez ­– „A TUDÁS ÉLETET MENTHET!” – kapcsolódóan az Egyesületünk által vezetett
versenyállomáson a viharjelzési fokozatokra és a biztonságos vízen tartózkodás szabályaira vonatkozó
ismeretekről adhattak számot a négy fős csapatok.

Az eredményhirdetésen Branyiczky Márk tű. ezredes, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
igazgatója megköszönte a felkészítő tanárok és a versenyen közreműködő társszervek munkáját és
technikai támogatást.

Az ön és mások mentésével kapcsolatos feladatok fegyelmezett teljesítése után az I. Helyezetteknek járó
serlegeket a megyei igazgató, míg az RSOE külön díjait, Pető Tibor Egyesületünk főtitkára adta át.

A megyei elődöntők I. Helyezettjei részt vesznek a XXVI. Felmenőrendszerű Katasztrófavédelmi Ifjúsági
Verseny Országos Döntőjén, amely idén április 27-én, a IX. Budapesti Rendőr- és Tűzoltónap keretében a
Népligetben kerül megrendezésre.

Az Egyesületünk által felajánlott külön díjakat

Általános iskolás kategóriában: A Gyáli FEGY Polgárőr és Tűzoltó Egyesület csapata

Közép iskolás kategóriában pedig: Az Üllői Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapatának tagjai vehették át.

A tovább jutóknak ezúton is gratulálunk, a döntőhöz pedig sok sikert kívánunk!
A Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány által támogatott egésznapos programra Újszilvásról
és Tápiószőlősről összesen 300 gyermek érkezett.

Az együttműködő társszervek és a civil partnerek közreműködésével rendezett programot Dr. Petrányi
Csaba Újszilvás polgármestere, valamint Pacsuta Ágnes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság
Balesetmegelőzési Bizottság főelőadója együtt nyitották meg.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsággal előre egyeztetett prevenciós
tevékenységüket támogatva, -kifejezetten a kétkeréken közlekedőkre fókuszálva- különféle
figyelemfelhívó látványelemek rendelkezésre bocsájtásával tettük hatékonyabbá.

A rendezvényen Egyesületünk tematikus kiállítással mutatta be közhasznú feladataink ellátásának főbb
irányait, melynek középpontjában a vízi- és a közúti közlekedés biztonságának fokozása állt.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Országos Rendőr-főkapitányság valamint
Egyesületünk gondozásában e célból összeállított tájékoztatókkal és on-line tesztekkel, hívtuk fel a
figyelmet a közúti közlekedés és a vízen tartózkodás szabályainak betartására.

A rendezvény résztvevői megismerhették a Magyarország idegenforgalmi szempontból kiemelt tavain
működő viharjelző állomások I., valamint II. Fokú jelzései esetében követendő biztonsági szabályokat is.

A szemléletes ismeretátadás során a vízi balesetek és tragédiák megelőzése érdekében bemutatásra
kerültek a - Play Áruházból, illetve az App Storeból is letölthető - TAVIHAR és a VÉSZ okostelefonos
lakosságtájékoztató alkalmazások, melyek a közelgő, illetve a bekövetkezett veszélyhelyzetekről
valósidőben adnak tájékoztatást a felhasználók részére.

A látványos és izgalmas programokkal gazdagított rendezvény díjkiosztóval fejeződött be, melyen a
résztvevő csapatok értékes ajándékokat vehettek át.
Szervezetünk az ORFK-OBB számára, immár második évben segíti a „Kapcsolj!” Programsorozatát abból a
célból, hogy felhívjuk az állampolgárok, a közutainkon közlekedők figyelmét a fokozottabb odafigyelésre a
közlekedésben. A program arra biztat valamennyi közlekedőt, hogy gépjármű indulás előtt: Kapcsolja be a
biztonsági övet, Kapcsolja fel világítását, Kapcsolja át telefonját kihangosító üzemmódra, valamint nagy
sebesség esetén Kapcsolja vissza sebességét. A legmodernebb eszközökkel, elsősorban digitális
technológián alapuló aktivitásainkkal segítjük a balesetmegelőzést.

A látványos kültéri kitelepülésen Pintér Sándor belügyminiszter is látogatást tett és megtekintette a
standot.
A Magyar Polgári Védelmi Szövetséggel együttműködve immár 5. éve veszünk részt mind a megyei
versenyek támogatásában, mind pedig az országos döntő lebonyolításában.

Az általános és középiskolások sportszerűen és felkészülten képviselték a megyei tanintézeteket, összesen
43 hazai és 1 külhoni csapat 12 versenyállomáson mérte össze elméleti tudását és gyakorlati
felkészültségét.

A robbanásszerű technikai fejlődés hatalmas lehetőséget kínált a digitális technológiák bevezetésére az
oktatás területén is. A fiatal generáció ezirányú érdeklődési körére is tekintettel, egyesületünk elkötelezte
magát a digitális fejlesztések minél szélesebb körű alkalmazása mellett. Dr. Muhoray Árpád nyá. Pv.
vezérőrnagy, Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense, valamint Dr. Habil. Endrődi István tű. ezredes, a
Magyar Polgári Védelmi Szövetség elnöke ez évben is meglátogatta versenyállomásunkat.

Látogatásuk során megállapították, hogy a versenyzők többségének nagyobb gondot jelentett a tájoló
használata, mint az androidos tableten történő teszt megoldása.

A megyei versenyeken és az országos döntőn az RSOE vezetősége külön díjakkal ismerte el az általános és
középiskolás kategória azon résztvevő csapatainak felkészültségét, akik a térkép és a viharjelző ismereti
versenyállomás feladatait a legrövidebb időn belül, a legmagasabb pontszámmal oldották meg.

RSOE különdíjban részesültek:

Általános iskolai kategóriában: Pest Megye (Gomba) - Polgárőr Egyesület csapata.

Középiskolai kategóriában: Zala Megye (Nagykanizsa) - Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola csapata

Minden résztvevő csapat teljesítményéhez szívből gratulálunk!
Pindur pandúrok a közbiztonsági nyílt napon
Fejlesztések a balatoni régió biztonsága érdekében
Megyei döntő a Faluházban - Szigetmonostor
Két kéz, két láb kétkeréken - Újszilvás
Tűzoltó- és Rendőrnap a Városligetben
„A TUDÁS ÉLETET MENTHET”- Országos döntő a Városligetben
2019-03-27
2019-04-01
2019-04-12
2019-04-25
2019-04-27
2019-04-27
FŐOLDAL
HÍREK
7
6
5
4
3
2
1
8
9
10
7
6
5
4
3
2
1
8
9
10
A Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvánnyal és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságával együttműködve, - az izgalmas ügyességi versenyek mellett - munkatársaink interaktív bemutatókkal várták az alsó tagozatos kisiskolásokat.

A párhuzamosan futó programokhoz kapcsolódóan, bemutatásra kerültek polgáraink biztonságérzetét fokozó -TAVIHAR, VÉSZ- fejlesztéseink, mely alkalmazások az App Store és a Play Áruházból díjmentesen letölthetők.

Az élénken érdeklődő pedagógusok, osztályfőnökök részére -a közelgő tavaszi tanítási szünetre és a már nem oly távoli nyári vakációra is tekintettel -átadásra kerültek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Egyesületünk közös gondozásában kiadott „Biztonságban Tavainkon” című kiadványok is.

A közúti közlekedés biztonságához, a gyalogos és a kerékpáros közlekedéshez kapcsolódó különböző készségfejlesztő vetélkedőkön túl, a Katasztrófavédelem, a Rendőrség és a Honvédség speciális egységei, látványos technikai és kutyás programokkal kötötte le az alsótagozatos gyermekek figyelmét.

A program játékos formában hívta fel a figyelmet a felelősségteljes és környezettudatos közlekedés fontosságára.
A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület, Katasztrófavédelmi rendszerek a Balaton régió területén elnevezésű uniós projektben, mint konzorciumi tag vesz részt.
Egyesületünk a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal közösen felelős a balatoni viharjelző rendszer korszerűsítési projektelem megvalósításáért.
A projekt keretében valamennyi Balaton parti viharjelző állomás LED-es lámpával lett felszerelve, továbbá a tó mindhárom medencéje – Európában egyedülállóan – egy-egy tó-közepi állomással egészült ki, fokozva ezzel a vízen tartózkodók biztonságát.
Mindezeken túl a viharjelzési fokozatok jobb észlelhetősége érdekében további állomások kerülnek telepítésre a projekt keretében.
A verseny megyei döntőjének szervezésében, lebonyolításában és támogatásában Egyesületünk ez évben is részt vállalt.

Tíz általános és tíz középiskolás csapat mérte össze katasztrófavédelmi tudását az elméleti és készségszintű gyakorlati ismereteket igénylő versenyállomásokon.

A résztvevőket dr. Radich Orsolya, a Pest Megyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntötte, majd Horváth Nándor tű. Ezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő ismertette a verseny szabályait és az állomásokon végrehajtandó feladatokat.

A verseny szlogenjéhez ­– „A TUDÁS ÉLETET MENTHET!” – kapcsolódóan az Egyesületünk által vezetett versenyállomáson a viharjelzési fokozatokra és a biztonságos vízen tartózkodás szabályaira vonatkozó ismeretekről adhattak számot a négy fős csapatok.

Az eredményhirdetésen Branyiczky Márk tű. ezredes, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója megköszönte a felkészítő tanárok és a versenyen közreműködő társszervek munkáját és technikai támogatást.

Az ön és mások mentésével kapcsolatos feladatok fegyelmezett teljesítése után az I. Helyezetteknek járó serlegeket a megyei igazgató, míg az RSOE külön díjait, Pető Tibor Egyesületünk főtitkára adta át.

A megyei elődöntők I. Helyezettjei részt vesznek a XXVI. Felmenőrendszerű Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny Országos Döntőjén, amely idén április 27-én, a IX. Budapesti Rendőr- és Tűzoltónap keretében a Népligetben kerül megrendezésre.

Az Egyesületünk által felajánlott külön díjakat

Általános iskolás kategóriában: A Gyáli FEGY Polgárőr és Tűzoltó Egyesület csapata

Közép iskolás kategóriában pedig: Az Üllői Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapatának tagjai vehették át.

A tovább jutóknak ezúton is gratulálunk, a döntőhöz pedig sok sikert kívánunk!
A Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány által támogatott egésznapos programra Újszilvásról és Tápiószőlősről összesen 300 gyermek érkezett.

Az együttműködő társszervek és a civil partnerek közreműködésével rendezett programot Dr. Petrányi Csaba Újszilvás polgármestere, valamint Pacsuta Ágnes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság főelőadója együtt nyitották meg.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsággal előre egyeztetett prevenciós tevékenységüket támogatva, -kifejezetten a kétkeréken közlekedőkre fókuszálva- különféle figyelemfelhívó látványelemek rendelkezésre bocsájtásával tettük hatékonyabbá.

A rendezvényen Egyesületünk tematikus kiállítással mutatta be közhasznú feladataink ellátásának főbb irányait, melynek középpontjában a vízi- és a közúti közlekedés biztonságának fokozása állt.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Országos Rendőr-főkapitányság valamint Egyesületünk gondozásában e célból összeállított tájékoztatókkal és on-line tesztekkel, hívtuk fel a figyelmet a közúti közlekedés és a vízen tartózkodás szabályainak betartására.

A rendezvény résztvevői megismerhették a Magyarország idegenforgalmi szempontból kiemelt tavain működő viharjelző állomások I., valamint II. Fokú jelzései esetében követendő biztonsági szabályokat is.

A szemléletes ismeretátadás során a vízi balesetek és tragédiák megelőzése érdekében bemutatásra kerültek a - Play Áruházból, illetve az App Storeból is letölthető - TAVIHAR és a VÉSZ okostelefonos lakosságtájékoztató alkalmazások, melyek a közelgő, illetve a bekövetkezett veszélyhelyzetekről valósidőben adnak tájékoztatást a felhasználók részére.

A látványos és izgalmas programokkal gazdagított rendezvény díjkiosztóval fejeződött be, melyen a résztvevő csapatok értékes ajándékokat vehettek át.
Szervezetünk az ORFK-OBB számára, immár második évben segíti a „Kapcsolj!” Programsorozatát abból a célból, hogy felhívjuk az állampolgárok, a közutainkon közlekedők figyelmét a fokozottabb odafigyelésre a közlekedésben. A program arra biztat valamennyi közlekedőt, hogy gépjármű indulás előtt: Kapcsolja be a biztonsági övet, Kapcsolja fel világítását, Kapcsolja át telefonját kihangosító üzemmódra, valamint nagy sebesség esetén Kapcsolja vissza sebességét. A legmodernebb eszközökkel, elsősorban digitális technológián alapuló aktivitásainkkal segítjük a balesetmegelőzést.

A látványos kültéri kitelepülésen Pintér Sándor belügyminiszter is látogatást tett és megtekintette a standot.
A Magyar Polgári Védelmi Szövetséggel együttműködve immár 5. éve veszünk részt mind a megyei versenyek támogatásában, mind pedig az országos döntő lebonyolításában.

Az általános és középiskolások sportszerűen és felkészülten képviselték a megyei tanintézeteket, összesen 43 hazai és 1 külhoni csapat 12 versenyállomáson mérte össze elméleti tudását és gyakorlati felkészültségét.

A robbanásszerű technikai fejlődés hatalmas lehetőséget kínált a digitális technológiák bevezetésére az oktatás területén is. A fiatal generáció ezirányú érdeklődési körére is tekintettel, egyesületünk elkötelezte magát a digitális fejlesztések minél szélesebb körű alkalmazása mellett. Dr. Muhoray Árpád nyá. Pv. vezérőrnagy, Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense, valamint Dr. Habil. Endrődi István tű. ezredes, a Magyar Polgári Védelmi Szövetség elnöke ez évben is meglátogatta versenyállomásunkat.

Látogatásuk során megállapították, hogy a versenyzők többségének nagyobb gondot jelentett a tájoló használata, mint az androidos tableten történő teszt megoldása.

A megyei versenyeken és az országos döntőn az RSOE vezetősége külön díjakkal ismerte el az általános és középiskolás kategória azon résztvevő csapatainak felkészültségét, akik a térkép és a viharjelző ismereti versenyállomás feladatait a legrövidebb időn belül, a legmagasabb pontszámmal oldották meg.

RSOE különdíjban részesültek:

Általános iskolai kategóriában: Pest Megye (Gomba) - Polgárőr Egyesület csapata.

Középiskolai kategóriában: Zala Megye (Nagykanizsa) - Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola csapata

Minden résztvevő csapat teljesítményéhez szívből gratulálunk!
Pindur pandúrok a közbiztonsági nyílt napon
Fejlesztések a balatoni régió biztonsága érdekében
Megyei döntő a Faluházban - Szigetmonostor
Két kéz, két láb kétkeréken - Újszilvás
Tűzoltó- és Rendőrnap a Városligetben
„A TUDÁS ÉLETET MENTHET”- Országos döntő a Városligetben
2019-03-27
2019-04-01
2019-04-12
2019-04-25
2019-04-27
2019-04-27
HÍREK
FŐOLDAL
A Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvánnyal és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságával együttműködve, - az izgalmas ügyességi versenyek mellett - munkatársaink interaktív bemutatókkal várták az alsó tagozatos kisiskolásokat.

A párhuzamosan futó programokhoz kapcsolódóan, bemutatásra kerültek polgáraink biztonságérzetét fokozó -TAVIHAR, VÉSZ- fejlesztéseink, mely alkalmazások az App Store és a Play Áruházból díjmentesen letölthetők.

Az élénken érdeklődő pedagógusok, osztályfőnökök részére -a közelgő tavaszi tanítási szünetre és a már nem oly távoli nyári vakációra is tekintettel -átadásra kerültek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Egyesületünk közös gondozásában kiadott „Biztonságban Tavainkon” című kiadványok is.

A közúti közlekedés biztonságához, a gyalogos és a kerékpáros közlekedéshez kapcsolódó különböző készségfejlesztő vetélkedőkön túl, a Katasztrófavédelem, a Rendőrség és a Honvédség speciális egységei, látványos technikai és kutyás programokkal kötötte le az alsótagozatos gyermekek figyelmét.

A program játékos formában hívta fel a figyelmet a felelősségteljes és környezettudatos közlekedés fontosságára.
A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület, Katasztrófavédelmi rendszerek a Balaton régió területén elnevezésű uniós projektben, mint konzorciumi tag vesz részt.
Egyesületünk a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal közösen felelős a balatoni viharjelző rendszer korszerűsítési projektelem megvalósításáért.
A projekt keretében valamennyi Balaton parti viharjelző állomás LED-es lámpával lett felszerelve, továbbá a tó mindhárom medencéje – Európában egyedülállóan – egy-egy tó-közepi állomással egészült ki, fokozva ezzel a vízen tartózkodók biztonságát.
Mindezeken túl a viharjelzési fokozatok jobb észlelhetősége érdekében további állomások kerülnek telepítésre a projekt keretében.
A verseny megyei döntőjének szervezésében, lebonyolításában és támogatásában Egyesületünk ez évben is részt vállalt.

Tíz általános és tíz középiskolás csapat mérte össze katasztrófavédelmi tudását az elméleti és készségszintű gyakorlati ismereteket igénylő versenyállomásokon.

A résztvevőket dr. Radich Orsolya, a Pest Megyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntötte, majd Horváth Nándor tű. Ezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő ismertette a verseny szabályait és az állomásokon végrehajtandó feladatokat.

A verseny szlogenjéhez ­– „A TUDÁS ÉLETET MENTHET!” – kapcsolódóan az Egyesületünk által vezetett versenyállomáson a viharjelzési fokozatokra és a biztonságos vízen tartózkodás szabályaira vonatkozó ismeretekről adhattak számot a négy fős csapatok.

Az eredményhirdetésen Branyiczky Márk tű. ezredes, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója megköszönte a felkészítő tanárok és a versenyen közreműködő társszervek munkáját és technikai támogatást.

Az ön és mások mentésével kapcsolatos feladatok fegyelmezett teljesítése után az I. Helyezetteknek járó serlegeket a megyei igazgató, míg az RSOE külön díjait, Pető Tibor Egyesületünk főtitkára adta át.

A megyei elődöntők I. Helyezettjei részt vesznek a XXVI. Felmenőrendszerű Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny Országos Döntőjén, amely idén április 27-én, a IX. Budapesti Rendőr- és Tűzoltónap keretében a Népligetben kerül megrendezésre.

Az Egyesületünk által felajánlott külön díjakat

Általános iskolás kategóriában: A Gyáli FEGY Polgárőr és Tűzoltó Egyesület csapata

Közép iskolás kategóriában pedig: Az Üllői Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapatának tagjai vehették át.

A tovább jutóknak ezúton is gratulálunk, a döntőhöz pedig sok sikert kívánunk!
A Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány által támogatott egésznapos programra Újszilvásról és Tápiószőlősről összesen 300 gyermek érkezett.

Az együttműködő társszervek és a civil partnerek közreműködésével rendezett programot Dr. Petrányi Csaba Újszilvás polgármestere, valamint Pacsuta Ágnes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság főelőadója együtt nyitották meg.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsággal előre egyeztetett prevenciós tevékenységüket támogatva, -kifejezetten a kétkeréken közlekedőkre fókuszálva- különféle figyelemfelhívó látványelemek rendelkezésre bocsájtásával tettük hatékonyabbá.

A rendezvényen Egyesületünk tematikus kiállítással mutatta be közhasznú feladataink ellátásának főbb irányait, melynek középpontjában a vízi- és a közúti közlekedés biztonságának fokozása állt.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Országos Rendőr-főkapitányság valamint Egyesületünk gondozásában e célból összeállított tájékoztatókkal és on-line tesztekkel, hívtuk fel a figyelmet a közúti közlekedés és a vízen tartózkodás szabályainak betartására.

A rendezvény résztvevői megismerhették a Magyarország idegenforgalmi szempontból kiemelt tavain működő viharjelző állomások I., valamint II. Fokú jelzései esetében követendő biztonsági szabályokat is.

A szemléletes ismeretátadás során a vízi balesetek és tragédiák megelőzése érdekében bemutatásra kerültek a - Play Áruházból, illetve az App Storeból is letölthető - TAVIHAR és a VÉSZ okostelefonos lakosságtájékoztató alkalmazások, melyek a közelgő, illetve a bekövetkezett veszélyhelyzetekről valósidőben adnak tájékoztatást a felhasználók részére.

A látványos és izgalmas programokkal gazdagított rendezvény díjkiosztóval fejeződött be, melyen a résztvevő csapatok értékes ajándékokat vehettek át.
Szervezetünk az ORFK-OBB számára, immár második évben segíti a „Kapcsolj!” Programsorozatát abból a célból, hogy felhívjuk az állampolgárok, a közutainkon közlekedők figyelmét a fokozottabb odafigyelésre a közlekedésben. A program arra biztat valamennyi közlekedőt, hogy gépjármű indulás előtt: Kapcsolja be a biztonsági övet, Kapcsolja fel világítását, Kapcsolja át telefonját kihangosító üzemmódra, valamint nagy sebesség esetén Kapcsolja vissza sebességét. A legmodernebb eszközökkel, elsősorban digitális technológián alapuló aktivitásainkkal segítjük a balesetmegelőzést.

A látványos kültéri kitelepülésen Pintér Sándor belügyminiszter is látogatást tett és megtekintette a standot.
A Magyar Polgári Védelmi Szövetséggel együttműködve immár 5. éve veszünk részt mind a megyei versenyek támogatásában, mind pedig az országos döntő lebonyolításában.

Az általános és középiskolások sportszerűen és felkészülten képviselték a megyei tanintézeteket, összesen 43 hazai és 1 külhoni csapat 12 versenyállomáson mérte össze elméleti tudását és gyakorlati felkészültségét.

A robbanásszerű technikai fejlődés hatalmas lehetőséget kínált a digitális technológiák bevezetésére az oktatás területén is. A fiatal generáció ezirányú érdeklődési körére is tekintettel, egyesületünk elkötelezte magát a digitális fejlesztések minél szélesebb körű alkalmazása mellett. Dr. Muhoray Árpád nyá. Pv. vezérőrnagy, Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense, valamint Dr. Habil. Endrődi István tű. ezredes, a Magyar Polgári Védelmi Szövetség elnöke ez évben is meglátogatta versenyállomásunkat.

Látogatásuk során megállapították, hogy a versenyzők többségének nagyobb gondot jelentett a tájoló használata, mint az androidos tableten történő teszt megoldása.

A megyei versenyeken és az országos döntőn az RSOE vezetősége külön díjakkal ismerte el az általános és középiskolás kategória azon résztvevő csapatainak felkészültségét, akik a térkép és a viharjelző ismereti versenyállomás feladatait a legrövidebb időn belül, a legmagasabb pontszámmal oldották meg.

RSOE különdíjban részesültek:

Általános iskolai kategóriában: Pest Megye (Gomba) - Polgárőr Egyesület csapata.

Középiskolai kategóriában: Zala Megye (Nagykanizsa) - Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola csapata

Minden résztvevő csapat teljesítményéhez szívből gratulálunk!
Pindur pandúrok a közbiztonsági nyílt napon
Fejlesztések a balatoni régió biztonsága érdekében
Megyei döntő a Faluházban - Szigetmonostor
Két kéz, két láb kétkeréken - Újszilvás
Tűzoltó- és Rendőrnap a Városligetben
„A TUDÁS ÉLETET MENTHET”- Országos döntő a Városligetben
2019-03-27
2019-04-01
2019-04-12
2019-04-25
2019-04-27
2019-04-27
7
6
5
4
3
2
1
8
9
10
7
6
5
4
3
2
1
8
9
10