HÍREK
FŐOLDAL
Szent György és Szent Flórián oltalma alatt álló állami szervek hagyománnyá vált Rendőr- és Tűzoltónapi rendezvényei, a felnőtt és a gyermekkorú lakosság körében mindig is népszerűek voltak.

A rendvédelmi szervek a Kéklámpásnapot Egerben 2019. április 26-án, a IX. Budapesti Rendőr-és Tűzoltónapot április 27-én, majd Érden április 28-án, a Sportcsarnok melletti téren rendezték meg az együttműködők szakmai napját.

A színes és tartalmas programok kiváló alkalmat biztosítottak a stratégiai partnerek és társszerveik, valamint az együttműködő civil szervezetek közös tevékenységének bemutatására.

Örömmel tettünk eleget mind a Heves, mind pedig a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felkérésének. A Megyei Tűz és a Balesetmegelőzési Bizottságok prevenciós programjainak több irányú támogatása mellett, a rendezvényeken Egyesületünk közhasznú tevékenységének látványos bemutatására is lehetőségünk nyílt.

Több évtizedes stratégiai partnerségünk keretében az állampolgárok biztonságérzetének fokozása érdekében folyamatosan keressük az együttműködés további lehetőségeit.

Az országos és megyei szervek felkéréseinek, a jövőben is eleget kívánunk tenni, hiszen a tömegrendezvények alkalmával a lakosság betekintést nyerhet a polgárok biztonságát szolgálók elhivatott munkájába. Ezáltal azok közös eredményei ismertebbé tevékenységük pedig elismertebbé válhat.
Egyesületünk és a BRFK Dunai Vizirendészeti Rendőrkapitányság, valamint az Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet munkatársai egymásra épülő közös kiállítással hívták fel a figyelmet a környezetbarát dunai áru és személyszállítás bevezetésének fontosságára, illetve a biztonságos vízi közlekedés és a vízen tartózkodás szabályainak betartására.

A Csodák Palotája programjaira szinte az ország minden részéről érkeztek kis és középiskolások. A hely szellemiségére és a fiatal generáció érdeklődési körére is tekintettel Egyesületünk és kiállító partnereink munkatársai érintőképernyős monitorokra, okostelefonokra telepíthető digitális alkalmazásokkal mutatták be, a lakosság biztonságát szolgáló tevékenységüket.

A háromnyelvű hajózást népszerűsítő interaktív, több funkciós játékos szoftver bemutatása nagy sikert aratott, hiszen az alkalmazás mobil applikációként bárki számára ingyenesen elérhető. DunaPromo néven lehet keresni az App Store-ban (IOS) és/vagy a Play Áruházban (Android).

A nyári vakáció idején a strandokon kívül, a szabad vizek vonzzák leginkább a pihenni, kikapcsolódni vágyókat. A tragédiák, balesetek megelőzése érdekében a BM OKF tulajdonában lévő vihar előrejelző rendszerek működésével és a viharjelzési fokozatok esetén követendő magatartási szabályokkal is megismerkedhettek a fiatal látogatók.

A kiállító rendvédelmi és rendészeti szervek által összeállított látványos programok jól szolgálták a rendezvény célját. A játékos tanulás során a gyerekek olyan hasznos információkat kaptak, amelyek birtokában egyes élethelyzetek elkerülése, megoldása számukra könnyebbé, egyszerűbbé válhat.
Ötödik alkalommal ünnepelhettük együtt a hazai kezdeményezésre megszületett Közlekedési Kultúra Napját 2019. május 11-én. Kiváló alkalom ez a nap arra, hogy ráirányítsuk az állampolgárok figyelmét a közlekedésben részt vevők együttműködésének fontosságára.

A Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány által a Vágóhíd utcai kiképző központban szervezett prevenciós napon Egyesületünk munkatársai látványos kiállításokkal mutatták be közhasznú feladataink ellátásának főbb irányait, melynek középpontjába ezúttal a közúti közlekedés valamint a vízibiztonság fokozását helyezték.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és Egyesületünk gondozásában e célból összeállított tájékoztatókkal és tesztekkel, a biztonságos vízen tartózkodás szabályainak betartására hívtuk fel a figyelmet, valamint egy játékos teszt keretében megismertettük a résztvevőket a viharjelzés szabályaival.

A szemléletes ismeretátadás során bemutatásra kerültek a TAVIHAR és a VÉSZ okostelefonos lakosságtájékoztató alkalmazások, melyek a közelgő veszélyhelyzetről valósidőben adnak tájékoztatást a felhasználók részére.
Huszárné Lukács Rozália polgármester asszony köszöntötte a vendégeket, aki örömét fejezte ki, hogy „otthont adhatott” az immár harmadik alkalommal szervezett rendezvénynek.

Dr. Balázs Gábor a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója üdvözölte a Baranyából, Budapestről, Fejér és Somogy megyéből érkezett RSOE tagokat és katasztrófavédelmi szakembereket. Kiemelt tisztelettel köszöntötte Dobai Sándort a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület elnökét.

A köszöntők után Dobai Sándor nyitóbeszédében hangsúlyozta az Egyesület és a megyei igazgatóságok munkatársai között kialakult személyes kapcsolatok fontosságát, amely a közös feladatok sikeres megvalósításának alapját képezi.

Polgármester Asszony és Igazgató Úr invitálására Báta vízgazdálkodási rendszereivel és néprajzi múltjával is megismerkedhettek a program résztvevői. Az elmúlt évi aktuális szakmai felvetéseket Dr. Ackermann Zsuzsanna, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője, valamint Szász Andor az RSOE kommunikációs titkára közösen terjesztették elő.

Dobai Sándor, elnök a rendezvény zárómoduljában megköszönte a szervezők minden részletre kiterjedő előkészítő munkáját. Az egymásra épülő programok alkalmával szerzett ismereteket rendkívül hasznosnak értékelte, hiszen azok részelemei beépülhetnek a közös feladatellátás mindennapjaiba.
A több mint 2 ezer fős rendezvényt stratégiai partnerünk az ORFK-Országos Baleset-megelőzési Bizottsága is támogatta.

A rendezvény programelemeihez illeszkedve egyesületünk fiatal munkatársai a „KAPCSOLJ” közlekedésbiztonsági programsorozat keretében hívták fel a figyelmet a közúti balesetek bekövetkezésének okozati összefüggéseire.

Standunknál is igen élénk volt az érdeklődés, hiszen nem csak a megszokott papíralakú általános KRESZ ismeret felmérésére, hanem a balesetek bekövetkezésének okait elemezve, azok folyamatainak és a következmények megismertetésére helyezték munkatársaink a hangsúlyt.

A közlekedésben résztvevő fiatalok VR szemüvegek segítségével “beléphettek” a forgalmi szituációk virtuális világába, ahol átélhették és megismerhették a vezetés közbeni telefonálás veszélyeit, a sebesség-féktávolság, reakció idő közötti (akár életeket megváltoztató) összefüggéseket.

A rendezvény hasznossága és eredményessége vitathatatlan, hiszen a célközönségnek eljuttatott baleset-megelőzési információk továbbadására garancia az ország szinte minden részéből érkező diákmédiások sokasága, akik új ismereteiket hatványozottan tudják átadni korosztályuknak.
Dobai Sándor köszöntötte a Küldöttgyűlésen megjelenteket, majd kérésére a Dunán történt tragikus baleset megrázó következményeire tekintettel, egyperces néma tiszteletadással fejeztük ki együttérzésünket.

A Küldöttgyűlés napirendjét követve az Elnök beszámolt az Egyesület alapításának harminchatodik évében megvalósított szervezeti és szakmai tevékenységéről, a megyei tagszervezetek egyre széleskörűbb társadalmi szerepvállalásáról, valamint az Országos Szervezet gazdasági helyzetéről.

Az Elnök beszámolt még a minisztériumokkal és állami szerveivel közösen megvalósított, illetve folyamatban lévő projektekről.

Kiemelte a vízi és a közúti közlekedésbiztonság fokozása érdekében szervezett országos programsorozatok fontosságát, valamint egy - egy aktuális kérdéskörben szervezett figyelemfelhívó szakmai fórum megtartásának szükségességét.

Az Egyesület összetett tevékenységének ismertetése és a gazdasági beszámolók után hozzászólásokkal, szakmai javaslatokkal folytatódott a Küldöttgyűlés. A rövid ugyanakkor tartalmas felvetések megerősítették az egyesület vezetőségének meggyőződését abban, hogy a biztonság fogalma napjainkra egyre inkább felértékelődött.

A biztonság fenntartása, illetve fokozása érdekében, az együttműködő partnerek prevenciós programjainak támogatását, valamint a veszélyhelyzeti lakosság tájékoztató rendszerek fejlesztését folyamatosan fókuszban kell tartani.

A Küldöttgyűlés elfogadta a 2018. évi munkáról szóló országos elnökségi beszámolót, a közhasznúsági és a könyvvizsgálói jelentést, a mérleget, valamint a felügyelőbizottság jelentését.

A Küldöttgyűlés hagyományinkhoz hűen elismerések átadásával fejeződött be, melynek során az elnök és a vezérigazgató a kitüntetettek mellett köszönetüket fejezték ki mindazoknak, akik tevékenységükkel hozzájárultak az Egyesület 2018. évi szervezeti és szakmai sikereihez.
Rendőr-és Tűzoltónapok országszerte
Bevetes 2019 CSOPA
Közlekedési Kultúra Napja
Tolna megyei Regionális Szakmai Találkozó
Országos Ifjúsági Sajtófesztivál
Egyperces néma tiszteletadással kezdődött az ez évi Küldöttgyűlés
2019-04-27
2019-05-08
2019-05-13
2019-05-23
2019-05-28
2019-05-31
7
6
5
4
3
2
1
8
9
10
7
6
5
4
3
2
1
8
9
10
FŐOLDAL
HÍREK
7
6
5
4
3
2
1
8
9
10
Szent György és Szent Flórián oltalma alatt álló állami szervek hagyománnyá vált Rendőr- és Tűzoltónapi rendezvényei, a felnőtt és a gyermekkorú lakosság körében mindig is népszerűek voltak.

A rendvédelmi szervek a Kéklámpásnapot Egerben 2019. április 26-án, a IX. Budapesti Rendőr-és Tűzoltónapot április 27-én, majd Érden április 28-án, a Sportcsarnok melletti téren rendezték meg az
együttműködők szakmai napját.

A színes és tartalmas programok kiváló alkalmat biztosítottak a stratégiai partnerek és társszerveik, valamint az együttműködő civil szervezetek közös tevékenységének bemutatására.

Örömmel tettünk eleget mind a Heves, mind pedig a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felkérésének. A Megyei Tűz és a Balesetmegelőzési Bizottságok prevenciós programjainak több irányú támogatása mellett, a rendezvényeken Egyesületünk közhasznú tevékenységének látványos bemutatására is lehetőségünk nyílt.

Több évtizedes stratégiai partnerségünk keretében az állampolgárok biztonságérzetének fokozása érdekében folyamatosan keressük az együttműködés további lehetőségeit.

Az országos és megyei szervek felkéréseinek, a jövőben is eleget kívánunk tenni, hiszen a tömegrendezvények alkalmával a lakosság betekintést nyerhet a polgárok biztonságát szolgálók elhivatott
munkájába. Ezáltal azok közös eredményei ismertebbé tevékenységük pedig elismertebbé válhat.
Egyesületünk és a BRFK Dunai Vizirendészeti Rendőrkapitányság, valamint az Óbuda-Békásmegyer
Közterület-Felügyelet munkatársai egymásra épülő közös kiállítással hívták fel a figyelmet a környezetbarát dunai áru és személyszállítás bevezetésének fontosságára, illetve a biztonságos vízi közlekedés és a vízen tartózkodás szabályainak betartására.

A Csodák Palotája programjaira szinte az ország minden részéről érkeztek kis és középiskolások. A hely szellemiségére és a fiatal generáció érdeklődési körére is tekintettel Egyesületünk és kiállító partnereink munkatársai érintőképernyős monitorokra, okostelefonokra telepíthető digitális alkalmazásokkal mutatták
be, a lakosság biztonságát szolgáló tevékenységüket.

A háromnyelvű hajózást népszerűsítő interaktív, több funkciós játékos szoftver bemutatása nagy sikert aratott, hiszen az alkalmazás mobil applikációként bárki számára ingyenesen elérhető. DunaPromo néven lehet keresni az App Store-ban (IOS) és/vagy a Play Áruházban (Android).

A nyári vakáció idején a strandokon kívül, a szabad vizek vonzzák leginkább a pihenni, kikapcsolódni vágyókat. A tragédiák, balesetek megelőzése érdekében a BM OKF tulajdonában lévő vihar előrejelző rendszerek működésével és a viharjelzési fokozatok esetén követendő magatartási szabályokkal is
megismerkedhettek a fiatal látogatók.

A kiállító rendvédelmi és rendészeti szervek által összeállított látványos programok jól szolgálták a rendezvény célját. A játékos tanulás során a gyerekek olyan hasznos információkat kaptak, amelyek birtokában egyes élethelyzetek elkerülése, megoldása számukra könnyebbé, egyszerűbbé válhat.
Ötödik alkalommal ünnepelhettük együtt a hazai kezdeményezésre megszületett Közlekedési Kultúra Napját 2019. május 11-én. Kiváló alkalom ez a nap arra, hogy ráirányítsuk az állampolgárok figyelmét a közlekedésben részt vevők együttműködésének fontosságára.

A Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány által a Vágóhíd utcai kiképző központban szervezett prevenciós napon Egyesületünk munkatársai látványos kiállításokkal mutatták be közhasznú feladataink ellátásának főbb irányait, melynek középpontjába ezúttal a közúti közlekedés valamint a vízibiztonság
fokozását helyezték.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és Egyesületünk gondozásában e célból összeállított tájékoztatókkal és tesztekkel, a biztonságos vízen tartózkodás szabályainak betartására hívtuk fel a
figyelmet, valamint egy játékos teszt keretében megismertettük a résztvevőket a viharjelzés szabályaival.

A szemléletes ismeretátadás során bemutatásra kerültek a TAVIHAR és a VÉSZ okostelefonos lakosságtájékoztató alkalmazások, melyek a közelgő veszélyhelyzetről valósidőben adnak tájékoztatást a
felhasználók részére.
Huszárné Lukács Rozália polgármester asszony köszöntötte a vendégeket, aki örömét fejezte ki, hogy „otthont adhatott” az immár harmadik alkalommal szervezett rendezvénynek.

Dr. Balázs Gábor a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója üdvözölte a Baranyából, Budapestről, Fejér és Somogy megyéből érkezett RSOE tagokat és katasztrófavédelmi szakembereket. Kiemelt tisztelettel köszöntötte Dobai Sándort a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület elnökét.

A köszöntők után Dobai Sándor nyitóbeszédében hangsúlyozta az Egyesület és a megyei igazgatóságok munkatársai között kialakult személyes kapcsolatok fontosságát, amely a közös feladatok sikeres
megvalósításának alapját képezi.

Polgármester Asszony és Igazgató Úr invitálására Báta vízgazdálkodási rendszereivel és néprajzi múltjával is megismerkedhettek a program résztvevői. Az elmúlt évi aktuális szakmai felvetéseket Dr. Ackermann Zsuzsanna, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője, valamint Szász Andor az RSOE kommunikációs titkára közösen terjesztették elő.

Dobai Sándor, elnök a rendezvény zárómoduljában megköszönte a szervezők minden részletre kiterjedő előkészítő munkáját. Az egymásra épülő programok alkalmával szerzett ismereteket rendkívül hasznosnak értékelte, hiszen azok részelemei beépülhetnek a közös feladatellátás mindennapjaiba.
A több mint 2 ezer fős rendezvényt stratégiai partnerünk az ORFK-Országos Baleset-megelőzési Bizottsága is támogatta.

A rendezvény programelemeihez illeszkedve egyesületünk fiatal munkatársai a „KAPCSOLJ” közlekedésbiztonsági programsorozat keretében hívták fel a figyelmet a közúti balesetek
bekövetkezésének okozati összefüggéseire.

Standunknál is igen élénk volt az érdeklődés, hiszen nem csak a megszokott papíralakú általános KRESZ ismeret felmérésére, hanem a balesetek bekövetkezésének okait elemezve, azok folyamatainak és a következmények megismertetésére helyezték munkatársaink a hangsúlyt.

A közlekedésben résztvevő fiatalok VR szemüvegek segítségével “beléphettek” a forgalmi szituációk virtuális világába, ahol átélhették és megismerhették a vezetés közbeni telefonálás veszélyeit, a sebesség-féktávolság, reakció idő közötti (akár életeket megváltoztató) összefüggéseket.

A rendezvény hasznossága és eredményessége vitathatatlan, hiszen a célközönségnek eljuttatott baleset-megelőzési információk továbbadására garancia az ország szinte minden részéből érkező diákmédiások sokasága, akik új ismereteiket hatványozottan tudják átadni korosztályuknak.
Dobai Sándor köszöntötte a Küldöttgyűlésen megjelenteket, majd kérésére a Dunán történt tragikus baleset megrázó következményeire tekintettel, egyperces néma tiszteletadással fejeztük ki együttérzésünket.

A Küldöttgyűlés napirendjét követve az Elnök beszámolt az Egyesület alapításának harminchatodik évében megvalósított szervezeti és szakmai tevékenységéről, a megyei tagszervezetek egyre széleskörűbb társadalmi szerepvállalásáról, valamint az Országos Szervezet gazdasági helyzetéről.

Az Elnök beszámolt még a minisztériumokkal és állami szerveivel közösen megvalósított, illetve folyamatban lévő projektekről.

Kiemelte a vízi és a közúti közlekedésbiztonság fokozása érdekében szervezett országos programsorozatok fontosságát, valamint egy - egy aktuális kérdéskörben szervezett figyelemfelhívó szakmai fórum megtartásának szükségességét.

Az Egyesület összetett tevékenységének ismertetése és a gazdasági beszámolók után hozzászólásokkal, szakmai javaslatokkal folytatódott a Küldöttgyűlés. A rövid ugyanakkor tartalmas felvetések megerősítették az egyesület vezetőségének meggyőződését abban, hogy a biztonság fogalma napjainkra
egyre inkább felértékelődött.

A biztonság fenntartása, illetve fokozása érdekében, az együttműködő partnerek prevenciós programjainak támogatását, valamint a veszélyhelyzeti lakosság tájékoztató rendszerek fejlesztését folyamatosan fókuszban kell tartani.

A Küldöttgyűlés elfogadta a 2018. évi munkáról szóló országos elnökségi beszámolót, a közhasznúsági és a könyvvizsgálói jelentést, a mérleget, valamint a felügyelőbizottság jelentését.

A Küldöttgyűlés hagyományinkhoz hűen elismerések átadásával fejeződött be, melynek során az elnök és a vezérigazgató a kitüntetettek mellett köszönetüket fejezték ki mindazoknak, akik tevékenységükkel hozzájárultak az Egyesület 2018. évi szervezeti és szakmai sikereihez.
Rendőr-és Tűzoltónapok országszerte
Bevetes 2019 CSOPA
Közlekedési Kultúra Napja
Tolna megyei Regionális Szakmai Találkozó
Országos Ifjúsági Sajtófesztivál
Küldöttgyűlés
2019-04-27
2019-05-08
2019-05-13
2019-05-23
2019-05-28
2019-05-31
FŐOLDAL
HÍREK
7
6
5
4
3
2
1
8
9
7
6
5
4
3
2
1
8
9
Szent György és Szent Flórián oltalma alatt álló állami szervek hagyománnyá vált Rendőr- és Tűzoltónapi
rendezvényei, a felnőtt és a gyermekkorú lakosság körében mindig is népszerűek voltak.

A rendvédelmi szervek a Kéklámpásnapot Egerben 2019. április 26-án, a IX. Budapesti Rendőr-és
Tűzoltónapot április 27-én, majd Érden április 28-án, a Sportcsarnok melletti téren rendezték meg az
együttműködők szakmai napját.

A színes és tartalmas programok kiváló alkalmat biztosítottak a stratégiai partnerek és társszerveik,
valamint az együttműködő civil szervezetek közös tevékenységének bemutatására.

Örömmel tettünk eleget mind a Heves, mind pedig a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
felkérésének. A Megyei Tűz és a Balesetmegelőzési Bizottságok prevenciós programjainak több irányú
támogatása mellett, a rendezvényeken Egyesületünk közhasznú tevékenységének látványos
bemutatására is lehetőségünk nyílt.

Több évtizedes stratégiai partnerségünk keretében az állampolgárok biztonságérzetének fokozása
érdekében folyamatosan keressük az együttműködés további lehetőségeit.

Az országos és megyei szervek felkéréseinek, a jövőben is eleget kívánunk tenni, hiszen a
tömegrendezvények alkalmával a lakosság betekintést nyerhet a polgárok biztonságát szolgálók elhivatott
munkájába. Ezáltal azok közös eredményei ismertebbé tevékenységük pedig elismertebbé válhat.
Egyesületünk és a BRFK Dunai Vizirendészeti Rendőrkapitányság, valamint az Óbuda-Békásmegyer
Közterület-Felügyelet munkatársai egymásra épülő közös kiállítással hívták fel a figyelmet a
környezetbarát dunai áru és személyszállítás bevezetésének fontosságára, illetve a biztonságos vízi
közlekedés és a vízen tartózkodás szabályainak betartására.

A Csodák Palotája programjaira szinte az ország minden részéről érkeztek kis és középiskolások. A hely
szellemiségére és a fiatal generáció érdeklődési körére is tekintettel Egyesületünk és kiállító partnereink
munkatársai érintőképernyős monitorokra, okostelefonokra telepíthető digitális alkalmazásokkal mutatták
be, a lakosság biztonságát szolgáló tevékenységüket.

A háromnyelvű hajózást népszerűsítő interaktív, több funkciós játékos szoftver bemutatása nagy sikert
aratott, hiszen az alkalmazás mobil applikációként bárki számára ingyenesen elérhető. DunaPromo néven
lehet keresni az App Store-ban (IOS) és/vagy a Play Áruházban (Android).

A nyári vakáció idején a strandokon kívül, a szabad vizek vonzzák leginkább a pihenni, kikapcsolódni
vágyókat. A tragédiák, balesetek megelőzése érdekében a BM OKF tulajdonában lévő vihar előrejelző
rendszerek működésével és a viharjelzési fokozatok esetén követendő magatartási szabályokkal is
megismerkedhettek a fiatal látogatók.

A kiállító rendvédelmi és rendészeti szervek által összeállított látványos programok jól szolgálták a
rendezvény célját. A játékos tanulás során a gyerekek olyan hasznos információkat kaptak, amelyek
birtokában egyes élethelyzetek elkerülése, megoldása számukra könnyebbé, egyszerűbbé válhat.
Ötödik alkalommal ünnepelhettük együtt a hazai kezdeményezésre megszületett Közlekedési Kultúra
Napját 2019. május 11-én. Kiváló alkalom ez a nap arra, hogy ráirányítsuk az állampolgárok figyelmét a
közlekedésben részt vevők együttműködésének fontosságára.

A Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány által a Vágóhíd utcai kiképző központban szervezett
prevenciós napon Egyesületünk munkatársai látványos kiállításokkal mutatták be közhasznú feladataink
ellátásának főbb irányait, melynek középpontjába ezúttal a közúti közlekedés valamint a vízibiztonság
fokozását helyezték.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és Egyesületünk gondozásában e célból összeállított
tájékoztatókkal és tesztekkel, a biztonságos vízen tartózkodás szabályainak betartására hívtuk fel a
figyelmet, valamint egy játékos teszt keretében megismertettük a résztvevőket a viharjelzés szabályaival.

A szemléletes ismeretátadás során bemutatásra kerültek a TAVIHAR és a VÉSZ okostelefonos
lakosságtájékoztató alkalmazások, melyek a közelgő veszélyhelyzetről valósidőben adnak tájékoztatást a
felhasználók részére.
Huszárné Lukács Rozália polgármester asszony köszöntötte a vendégeket, aki örömét fejezte ki, hogy
„otthont adhatott” az immár harmadik alkalommal szervezett rendezvénynek.

Dr. Balázs Gábor a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója üdvözölte a Baranyából,
Budapestről, Fejér és Somogy megyéből érkezett RSOE tagokat és katasztrófavédelmi szakembereket.
Kiemelt tisztelettel köszöntötte Dobai Sándort a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos
Egyesület elnökét.

A köszöntők után Dobai Sándor nyitóbeszédében hangsúlyozta az Egyesület és a megyei igazgatóságok
munkatársai között kialakult személyes kapcsolatok fontosságát, amely a közös feladatok sikeres
megvalósításának alapját képezi.

Polgármester Asszony és Igazgató Úr invitálására Báta vízgazdálkodási rendszereivel és néprajzi múltjával
is megismerkedhettek a program résztvevői. Az elmúlt évi aktuális szakmai felvetéseket Dr. Ackermann
Zsuzsanna, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője, valamint Szász Andor az RSOE
kommunikációs titkára közösen terjesztették elő.

Dobai Sándor, elnök a rendezvény zárómoduljában megköszönte a szervezők minden részletre kiterjedő
előkészítő munkáját. Az egymásra épülő programok alkalmával szerzett ismereteket rendkívül
hasznosnak értékelte, hiszen azok részelemei beépülhetnek a közös feladatellátás mindennapjaiba.
A több mint 2 ezer fős rendezvényt stratégiai partnerünk az ORFK-Országos Baleset-megelőzési
Bizottsága is támogatta.

A rendezvény programelemeihez illeszkedve egyesületünk fiatal munkatársai a „KAPCSOLJ”
közlekedésbiztonsági programsorozat keretében hívták fel a figyelmet a közúti balesetek
bekövetkezésének okozati összefüggéseire.

Standunknál is igen élénk volt az érdeklődés, hiszen nem csak a megszokott papíralakú általános KRESZ
ismeret felmérésére, hanem a balesetek bekövetkezésének okait elemezve, azok folyamatainak és a
következmények megismertetésére helyezték munkatársaink a hangsúlyt.

A közlekedésben résztvevő fiatalok VR szemüvegek segítségével “beléphettek” a forgalmi szituációk
virtuális világába, ahol átélhették és megismerhették a vezetés közbeni telefonálás veszélyeit, a sebesség-
féktávolság, reakció idő közötti (akár életeket megváltoztató) összefüggéseket.

A rendezvény hasznossága és eredményessége vitathatatlan, hiszen a célközönségnek eljuttatott baleset-
megelőzési információk továbbadására garancia az ország szinte minden részéből érkező diákmédiások
sokasága, akik új ismereteiket hatványozottan tudják átadni korosztályuknak.
Dobai Sándor köszöntötte a Küldöttgyűlésen megjelenteket, majd kérésére a Dunán történt tragikus
baleset megrázó következményeire tekintettel, egyperces néma tiszteletadással fejeztük ki
együttérzésünket.

A Küldöttgyűlés napirendjét követve az Elnök beszámolt az Egyesület alapításának harminchatodik
évében megvalósított szervezeti és szakmai tevékenységéről, a megyei tagszervezetek egyre széleskörűbb
társadalmi szerepvállalásáról, valamint az Országos Szervezet gazdasági helyzetéről.

Az Elnök beszámolt még a minisztériumokkal és állami szerveivel közösen megvalósított, illetve
folyamatban lévő projektekről.

Kiemelte a vízi és a közúti közlekedésbiztonság fokozása érdekében szervezett országos
programsorozatok fontosságát, valamint egy - egy aktuális kérdéskörben szervezett figyelemfelhívó
szakmai fórum megtartásának szükségességét.

Az Egyesület összetett tevékenységének ismertetése és a gazdasági beszámolók után hozzászólásokkal,
szakmai javaslatokkal folytatódott a Küldöttgyűlés. A rövid ugyanakkor tartalmas felvetések
megerősítették az egyesület vezetőségének meggyőződését abban, hogy a biztonság fogalma napjainkra
egyre inkább felértékelődött.

A biztonság fenntartása, illetve fokozása érdekében, az együttműködő partnerek prevenciós
programjainak támogatását, valamint a veszélyhelyzeti lakosság tájékoztató rendszerek fejlesztését
folyamatosan fókuszban kell tartani.

A Küldöttgyűlés elfogadta a 2018. évi munkáról szóló országos elnökségi beszámolót, a közhasznúsági és a
könyvvizsgálói jelentést, a mérleget, valamint a felügyelőbizottság jelentését.

A Küldöttgyűlés hagyományinkhoz hűen elismerések átadásával fejeződött be, melynek során az elnök és
a vezérigazgató a kitüntetettek mellett köszönetüket fejezték ki mindazoknak, akik tevékenységükkel
hozzájárultak az Egyesület 2018. évi szervezeti és szakmai sikereihez.
Rendőr-és Tűzoltónapok országszerte
Bevetes 2019 CSOPA
Közlekedési Kultúra Napja
Tolna megyei Regionális Szakmai Találkozó
Országos Ifjúsági Sajtófesztivál
Egyperces néma tiszteletadással kezdődött az ez évi Küldöttgyűlés
2019-04-27
2019-05-08
2019-05-13
2019-05-23
2019-05-28
2019-05-31
FŐOLDAL
HÍREK
7
6
5
4
3
2
1
8
9
10
7
6
5
4
3
2
1
8
9
10
Szent György és Szent Flórián oltalma alatt álló állami szervek hagyománnyá vált Rendőr- és Tűzoltónapi rendezvényei, a felnőtt és a gyermekkorú lakosság körében mindig is népszerűek voltak.

A rendvédelmi szervek a Kéklámpásnapot Egerben 2019. április 26-án, a IX. Budapesti Rendőr-és Tűzoltónapot április 27-én, majd Érden április 28-án, a Sportcsarnok melletti téren rendezték meg az együttműködők szakmai napját.

A színes és tartalmas programok kiváló alkalmat biztosítottak a stratégiai partnerek és társszerveik, valamint az együttműködő civil szervezetek közös tevékenységének bemutatására.

Örömmel tettünk eleget mind a Heves, mind pedig a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felkérésének. A Megyei Tűz és a Balesetmegelőzési Bizottságok prevenciós programjainak több irányú támogatása mellett, a rendezvényeken Egyesületünk közhasznú tevékenységének látványos bemutatására is lehetőségünk nyílt.

Több évtizedes stratégiai partnerségünk keretében az állampolgárok biztonságérzetének fokozása érdekében folyamatosan keressük az együttműködés további lehetőségeit.

Az országos és megyei szervek felkéréseinek, a jövőben is eleget kívánunk tenni, hiszen a tömegrendezvények alkalmával a lakosság betekintést nyerhet a polgárok biztonságát szolgálók elhivatott munkájába. Ezáltal azok közös eredményei ismertebbé tevékenységük pedig elismertebbé válhat.
Egyesületünk és a BRFK Dunai Vizirendészeti Rendőrkapitányság, valamint az Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet munkatársai egymásra épülő közös kiállítással hívták fel a figyelmet a környezetbarát dunai áru és személyszállítás bevezetésének fontosságára, illetve a biztonságos vízi közlekedés és a vízen tartózkodás szabályainak betartására.

A Csodák Palotája programjaira szinte az ország minden részéről érkeztek kis és középiskolások. A hely szellemiségére és a fiatal generáció érdeklődési körére is tekintettel Egyesületünk és kiállító partnereink munkatársai érintőképernyős monitorokra, okostelefonokra telepíthető digitális alkalmazásokkal mutatták be, a lakosság biztonságát szolgáló tevékenységüket.

A háromnyelvű hajózást népszerűsítő interaktív, több funkciós játékos szoftver bemutatása nagy sikert aratott, hiszen az alkalmazás mobil applikációként bárki számára ingyenesen elérhető. DunaPromo néven lehet keresni az App Store-ban (IOS) és/vagy a Play Áruházban (Android).

A nyári vakáció idején a strandokon kívül, a szabad vizek vonzzák leginkább a pihenni, kikapcsolódni vágyókat. A tragédiák, balesetek megelőzése érdekében a BM OKF tulajdonában lévő vihar előrejelző rendszerek működésével és a viharjelzési fokozatok esetén követendő magatartási szabályokkal is megismerkedhettek a fiatal látogatók.

A kiállító rendvédelmi és rendészeti szervek által összeállított látványos programok jól szolgálták a rendezvény célját. A játékos tanulás során a gyerekek olyan hasznos információkat kaptak, amelyek birtokában egyes élethelyzetek elkerülése, megoldása számukra könnyebbé, egyszerűbbé válhat.
Ötödik alkalommal ünnepelhettük együtt a hazai kezdeményezésre megszületett Közlekedési Kultúra Napját 2019. május 11-én. Kiváló alkalom ez a nap arra, hogy ráirányítsuk az állampolgárok figyelmét a közlekedésben részt vevők együttműködésének fontosságára.

A Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány által a Vágóhíd utcai kiképző központban szervezett prevenciós napon Egyesületünk munkatársai látványos kiállításokkal mutatták be közhasznú feladataink ellátásának főbb irányait, melynek középpontjába ezúttal a közúti közlekedés valamint a vízibiztonság fokozását helyezték.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és Egyesületünk gondozásában e célból összeállított tájékoztatókkal és tesztekkel, a biztonságos vízen tartózkodás szabályainak betartására hívtuk fel a figyelmet, valamint egy játékos teszt keretében megismertettük a résztvevőket a viharjelzés szabályaival.

A szemléletes ismeretátadás során bemutatásra kerültek a TAVIHAR és a VÉSZ okostelefonos lakosságtájékoztató alkalmazások, melyek a közelgő veszélyhelyzetről valósidőben adnak tájékoztatást a felhasználók részére.
Huszárné Lukács Rozália polgármester asszony köszöntötte a vendégeket, aki örömét fejezte ki, hogy „otthont adhatott” az immár harmadik alkalommal szervezett rendezvénynek.

Dr. Balázs Gábor a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója üdvözölte a Baranyából, Budapestről, Fejér és Somogy megyéből érkezett RSOE tagokat és katasztrófavédelmi szakembereket. Kiemelt tisztelettel köszöntötte Dobai Sándort a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület elnökét.

A köszöntők után Dobai Sándor nyitóbeszédében hangsúlyozta az Egyesület és a megyei igazgatóságok munkatársai között kialakult személyes kapcsolatok fontosságát, amely a közös feladatok sikeres megvalósításának alapját képezi.

Polgármester Asszony és Igazgató Úr invitálására Báta vízgazdálkodási rendszereivel és néprajzi múltjával is megismerkedhettek a program résztvevői. Az elmúlt évi aktuális szakmai felvetéseket Dr. Ackermann Zsuzsanna, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője, valamint Szász Andor az RSOE kommunikációs titkára közösen terjesztették elő.

Dobai Sándor, elnök a rendezvény zárómoduljában megköszönte a szervezők minden részletre kiterjedő előkészítő munkáját. Az egymásra épülő programok alkalmával szerzett ismereteket rendkívül hasznosnak értékelte, hiszen azok részelemei beépülhetnek a közös feladatellátás mindennapjaiba.
A több mint 2 ezer fős rendezvényt stratégiai partnerünk az ORFK-Országos Baleset-megelőzési Bizottsága is támogatta.

A rendezvény programelemeihez illeszkedve egyesületünk fiatal munkatársai a „KAPCSOLJ” közlekedésbiztonsági programsorozat keretében hívták fel a figyelmet a közúti balesetek bekövetkezésének okozati összefüggéseire.

Standunknál is igen élénk volt az érdeklődés, hiszen nem csak a megszokott papíralakú általános KRESZ ismeret felmérésére, hanem a balesetek bekövetkezésének okait elemezve, azok folyamatainak és a következmények megismertetésére helyezték munkatársaink a hangsúlyt.

A közlekedésben résztvevő fiatalok VR szemüvegek segítségével “beléphettek” a forgalmi szituációk virtuális világába, ahol átélhették és megismerhették a vezetés közbeni telefonálás veszélyeit, a sebesség-féktávolság, reakció idő közötti (akár életeket megváltoztató) összefüggéseket.

A rendezvény hasznossága és eredményessége vitathatatlan, hiszen a célközönségnek eljuttatott baleset-megelőzési információk továbbadására garancia az ország szinte minden részéből érkező diákmédiások sokasága, akik új ismereteiket hatványozottan tudják átadni korosztályuknak.
Dobai Sándor köszöntötte a Küldöttgyűlésen megjelenteket, majd kérésére a Dunán történt tragikus baleset megrázó következményeire tekintettel, egyperces néma tiszteletadással fejeztük ki együttérzésünket.

A Küldöttgyűlés napirendjét követve az Elnök beszámolt az Egyesület alapításának harminchatodik évében megvalósított szervezeti és szakmai tevékenységéről, a megyei tagszervezetek egyre széleskörűbb társadalmi szerepvállalásáról, valamint az Országos Szervezet gazdasági helyzetéről.

Az Elnök beszámolt még a minisztériumokkal és állami szerveivel közösen megvalósított, illetve folyamatban lévő projektekről.

Kiemelte a vízi és a közúti közlekedésbiztonság fokozása érdekében szervezett országos programsorozatok fontosságát, valamint egy - egy aktuális kérdéskörben szervezett figyelemfelhívó szakmai fórum megtartásának szükségességét.

Az Egyesület összetett tevékenységének ismertetése és a gazdasági beszámolók után hozzászólásokkal, szakmai javaslatokkal folytatódott a Küldöttgyűlés. A rövid ugyanakkor tartalmas felvetések megerősítették az egyesület vezetőségének meggyőződését abban, hogy a biztonság fogalma napjainkra egyre inkább felértékelődött.

A biztonság fenntartása, illetve fokozása érdekében, az együttműködő partnerek prevenciós programjainak támogatását, valamint a veszélyhelyzeti lakosság tájékoztató rendszerek fejlesztését folyamatosan fókuszban kell tartani.

A Küldöttgyűlés elfogadta a 2018. évi munkáról szóló országos elnökségi beszámolót, a közhasznúsági és a könyvvizsgálói jelentést, a mérleget, valamint a felügyelőbizottság jelentését.

A Küldöttgyűlés hagyományinkhoz hűen elismerések átadásával fejeződött be, melynek során az elnök és a vezérigazgató a kitüntetettek mellett köszönetüket fejezték ki mindazoknak, akik tevékenységükkel hozzájárultak az Egyesület 2018. évi szervezeti és szakmai sikereihez.
Rendőr-és Tűzoltónapok országszerte
Bevetes 2019 CSOPA
Közlekedési Kultúra Napja
Tolna megyei Regionális Szakmai Találkozó
Országos Ifjúsági Sajtófesztivál
Egyperces néma tiszteletadással kezdődött az ez évi Küldöttgyűlés
2019-04-27
2019-05-08
2019-05-13
2019-05-23
2019-05-28
2019-05-31