ACCESSMILE

Projekt címe:

ACCESSMILE – Az utolsó mérföld megközelíthetőségének fejlesztése a vidéki és periférikus régióktól a fő közép-európai TEN-T csomópontokhoz az információs és kommunikációs technológiák segítségével

Támogatási program:

Interreg Central Europe

Projekt időtartama:

2023.04.01 – 2026.03.31

RSOE szerepe:

Munkacsomagvezető

Projektleírás:

Az ACCESSMILE projekt segít megoldani a vidéki és periférikus területek gyenge utolsó mérföldes elérhetőségét a fő TEN-T árufuvarozási csomópontokhoz. Ez a kihívás különösen Olaszország, Szlovénia, Horvátország, Ausztria, Magyarország, Németország és Lengyelország szállítmányozóit érinti.

Valójában a multimodális közlekedés hatékonyságának hiánya, a gyengébb gazdasági növekedés, a közlekedéssel összefüggő nagyobb légszennyezés és az üvegházhatású gázok kibocsátása érinti őket a regionális központokhoz képest.

Ennek megváltoztatása érdekében az együttműködés központi jelentőségű, mivel a megválaszolandó kérdések közösek, és olyan működési témákat fednek le, amelyeket a közlekedési áramlások globális jellege miatt nem lehet helyi szinten kezelni.

Ez az oka annak, hogy a logisztikai lánc kulcsfontosságú szereplőit képviselő fuvarozók közötti együttműködés, amelyek mindegyike hozzájárul a multimodális összeköttetés általános hatékonyságához, elengedhetetlen a vidéki és periférikus területek utolsó mérföldes megközelíthetőségének javításához a fő TEN-T csomópontokhoz, valamint a területi kohézió megerősítéséhez.

Ennek érdekében a digitalizációra, a közép- és hosszú távú tervezési eszközök kidolgozására, valamint az informatikai eszközök tesztelésére összpontosítunk területeinken, lehetővé téve közös szabványok felállítását.


Azzal kezdjük, hogy összehasonlítjuk régióink jelenlegi helyzetét a rendelkezésre álló legjobb gyakorlatokkal, majd stratégiát és cselekvési terveket készítünk a következő három informatikai témában:

 • a közlekedési áramlás optimalizálása,
 • kapuk,
 • rakománycsomagolás.

 • Ezután közösen teszteljük őket eredményorientált kísérleti tevékenységekben (pilot actions) különböző helyszíneken, összehasonlítjuk eredményeinket, és levonjuk a kapcsolódó tanulságokat, megoldásokat találunk, annak érdekében, hogy az eredmények más régiókban is jól megismételhetők legyenek.

  Ennek eredményeként a közlekedésben érdekelt felek konkrét javulást tapasztalhatnak majd a vidéki és peremterületekre irányuló utolsó mérföldes összeköttetés hatékonyságában már a projekt időtartama alatt.

  A projekt három évében közös együttműködési és fejlesztési pálya kialakítását várjuk Közép-Európa vidéki és periférikus térségeinek TEN-T-vel való utolsó mérföldes kapcsolatainak közép- és hosszú távú javítása és a területi kohézió erősítése érdekében.

  Bővebb információ:

  https://www.interreg-central.eu/projects/accessmile/

  Legfrissebb információk:

  https://www.interreg-central.eu/projects/accessmile/

  Ajánlattételi felhívás

  Tájékoztatjuk Önöket, hogy Egyesületünk a ACCESSMILE projekt (azonosítója: CE0100034) során felmerülő a „Hajózási és kikötői információs rendszer szakértői feladatok az ACCESSMILE EU-s projekt keretében - elemzések, tanulmányok készítése és nemzetközi együttműködési feladatok ellátása” tárgyú szolgáltatás nyújtására külső szolgáltatót kíván bevonni. Jelentkezésüket várjuk a mellékelten csatolt „Ajánlattételi felhívás_ACCESSMILE” dokumentumban foglaltak szerint 2023. július 6. (csütörtök) 17:00 óráig.

  -Ajánlattételi felhívás-