MultiReload

Projekt címe:

MultiReload - Kikötői megoldások a hatékony, eredményes és fenntartható multimodalitás érdekében

Támogatási program:

Horizon Europe

Projekt időtartama:

2022.09.01 - 2025.08.31.

RSOE szerepe:

Projekt partner

Projektleírás:

A MultiReload a belvízi kikötők és csomópontok sajátos szerepére és kihívásaira összpontosít, mint a multimodális árufuvarozási csomópontokra, amelyek hozzájárulnak Európa üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának legalább 55%-os csökkentésére vonatkozó célkitűzésének eléréséhez 2030-ra, ezáltal a belföldi szállítmányozás 75%-ának jelentős részét áthelyezik az Európai Unióban a közútról a belvízi utakra és a vasútra, valamint a meglévő infrastruktúrák működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére koncentrál digitalizáció révén, ezáltal jelentősen csökkentve az üvegházhatást okozó kibocsátást.

WP1: Nemzetközi partnerekkel való egyeztetés, projektmenedzsment, pénzügyi menedzsment.

WP2: A multimodális logisztikai láncok működésének fejlesztéséhez való hozzájárulás az információs rendszerek felhasználása révén.

WP3: A kikötői információs rendszerek tervezése, fejlesztése és stratégiák megalkotásához a magyar KIR tapasztalatok alapján járulunk hozzá.

WP4: A projekt által elért eredmények hatástanulmányához magyar oldalról inputokkal szolgálunk.

WP5: Az üzleti modellek megoldásához szükséges műszaki információs rendszerek, tapasztalatok és know how inputokat adunk.

WP6: Hazai részről hozzájárulás a projekt eredményeinek felhasználásához és terjesztéséhez, projektkommunikáció

Legfrissebb hírek:

hhttps://www.linkedin.com/company/multireload-project/