Szakmai kirándulás (Észak-Dunántúl, Burgenland)

Az Egyesület Alapszabálya rögzíti, hogy a szervezet feladata – többek között - a tagok kulturális, turisztikai és sportolási igényeinek szervezése. Ennek jegyében, a 18 éves hagyományt folytatva, szeptember 23-25. között 3 napos túrán vett részt 40 tagunk.

Szép őszi időben, a soproni Hotel Fagus, illetve a Hotel Lővér kényelmét élvezve telt a hétvége. Az első napon megismerkedtünk a komáromi Monostori erőddel, valamint Győr nevezetességeivel. A második napon ellátogattunk Ausztriába (Burgenland), megtekintettük Kismartonban (Eisenstadt) a gyönyörű Esterházy-kastélyt, a Haydn múzeumot, majd a Fertő-tó melletti Ruszt (gólyák városa) ódon hangulatú utcáin sétáltunk. A harmadik napon Sopron nevezetességeivel ismerkedtünk meg, majd a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház megtekintése után ellátogattunk a nagycenki Széchenyi Mauzóleumba, ahol kiváló idegenvezetéssel zártuk a programot. A résztvevők jó hangulatban fogyasztották el a kapuvári Garta Vendéglőben vacsorájukat.

A túra során a résztvevők között sok szó esett a beszélgetéseken szakmai kérdésekről, főként a soproni Lővér Klub 40 évvel ezelőtti megalakulásáról, de az aktuális infokommunikációs témák is gyakran szóba kerültek.

Ekkor frissült: október 4, 2022