Titkári találkozó 2023

A vármegyei tagszervezetek 2002-2003-as megalakulása óta idén 19. alkalommal, 2023. március 30-31. között került megrendezésre az Országos Titkári Találkozónk Pilisszentkereszten. A szervezet vezetőségének döntése alapján, minden év februárjában kétnapos Titkári Értekezleteket szervez az Egyesület, melynek célja az országos szervezet összetartozásának erősítése, a titkárok munkájának hatékonyabb összefogása és a csapatépítés.

A vármegyei titkárok mellett a meghívottak között köszönthettük Kecskeméti Dániel tű. ezredes, gazdasági főigazgató-helyettes, Tanka László tű. ezredes, BM OKF informatikai főosztályvezető és Szatmári Imre tű. dandártábornok, Csongrád-Csanád Vármegye igazgató urakat.

Dobai Sándor, szervezetünk elnöke röviden köszöntötte a megjelent vendégeket és titkárokat, majd összefoglalta a 2022-es év eseményeit, ismertette a 2023-as év Munkatervét. Mint mondta, a program összeállításánál a szakmai tartalomra összpontosítottak, hogy a titkáraink munkáját olyan információkkal segítsék, melyekkel a kapott ismereteket a mindennapi munkájuk során hatékonyan tudják alkalmazni.

Az elnök beszédét követően Kecskeméti Dániel gazdasági főigazgató-helyettes feladatszabásában összefoglalta az Egyesület 2023-as évre kitűzött céljait. Őt követte Szatmári Imre dandártábornok előadása, melyben a Csongrád-Csanád vármegye katasztrófavédelmi sajátosságait, valamint az Igazgatóság és az Egyesület együttműködését mutatta be. Jung Gyula, az RSOE vezérigazgató-helyettese a Szervezet által üzemeltetett rendszereket ismertette.

A szünetet követően Mező Gergely, az RSOE nemzetközi projekt igazgatója kezdte meg bemutatóját - aki éppen egy spanyolországi projekt megbeszélésről csatlakozott be a konferenciába -, s ismertette az Egyesület nemzetközi projekt munkáját. Ezután Tanka László ezredes prezentációja következett, ami a Katasztrófavédelem számára fejlesztett új informatikai rendszerekről és azok infrastruktúrába való beillesztéséről szólt. Jekelfalussy Tibor, az RSOE kommunikációs csoport vezetője, az RSOE és a Katasztrófavédelem közös kommunikációs tevékenységéről tartott előadást, majd Tobak Ferenc és Tobak Szabolcs a VR technológiában rejlő lehetőségeket mutatták be, kis nemzetközi kitekintéssel.

A napzáró előadója Kutasi György, a Navinfó diszpécserszolgálat vezetője volt, aki szintén online csatlakozott be, és bemutatta a diszpécserek központját. Részletesen beszélt a rendszer funkcióiról, valamint az előadás végén egy hajó bejelentkező forgalmazását is láthattuk, hallhattuk.

A másnap reggeli programot Poczok István, a Somogy Vármegyei Tagszervezetünk titkára kezdte, aki röviden ismertette a tagszervezet szervezeti és szakmai tevékenységét. A délelőtt további részében érdekes, a VR szemüveggel kapcsolatos fejlesztésekről folytak interaktív előadások fejlesztőinkkel. Az ő előadásukat egészítette ki Tóth Tibor tű. dandártábornok, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ általános igazgatóhelyettese, a KOK és az RSOE közös, az oktatást segítő együttműködéséről.

A záróprogramok előtt röviden összefoglaltuk és egyeztettük a vármegyei titkárokkal a 2023-ra tervezett regionális találkozóinkat, melyekre nem csak az adott régió szervezeteit várjuk, hanem a többi vármegyének is biztosítunk lehetőséget a megjelenésre, ezzel is erősítve a szervezet egységét.

A kétnapos találkozó amellett, hogy jó hangulatban telt el, sok érdekességet, új, jövőbe mutató törekvést, tervet és feladatot mutatott fel nem csak az Egyesület, de a Katasztrófavédelem és a tagszervezetek számára is.

Ekkor frissült: április 6, 2023