X. Puskás Tivadar kerékpáros tókerülő emléktúra

2023. szeptember 9-én, szombaton tartottuk meg, már 10. alkalommal a Puskás Tivadar kerékpáros tókerülő emléktúránkat az agárdi Pákász Tanyán, ahonnan az 1. túra is elindult.

Egyesületünk Fejér Vármegyei tagszervezete  és a Fejér Vármegye Katasztrófavédelmi Igazgatósága előszőr 2014-ben szervezte meg a tókerülő kerékpár túráját, ami a kezdetben egy kis, regionális találkozó volt. Az esemény névadása is egyértelmű volt, hiszen Puskás Tivadar a hazai és nemzetközi kommunikációs technológia egyik úttörője volt. Évekkel később kinőtte magát a rendezvény, és szerveztünk, valamint együttműködő partnereink számára egy országos szintű sportrendezvény lett.

A megnyitó elején több apró meglepetésünk is volt a vendégek számára. Az egyik Szász Andor volt, aki közel 20 éven át volt az egyesületünk Kommunikációs Titkára.. A másik pedig 2 fiatal 10 éves kerékpározó volt, akik abban az évben születtek, amikor az első kerékpártúra ötlete megvalósult. Sőt egyikük, - ugyan szülei hajtották a biciklit- de már baba korában körbejárta a tavat.

Köszöntőt mondott többek között Váli Ágnes Judit tűzoltó alezredes asszony, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettese, Dr. Demény Ádám, az Egyesület Felügyelő Bizottságának elnöke, Tanka László tűzoltó ezredes, a BM OKF Informatikai Főosztály főosztályvezetője, Dr. habil. Endrődi István nyá. tűzoltó ezredes, a Magyar Polgári Védelmi Szövetség országos elnöke, Dobai Sándor, az RSOE elnöke, Kovács Csaba, az RSOE vezérigazgatója, valamint Tanai Csilla tűzoltó őrnagy, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Informatikai osztály főelőadója, aki Fejér tagszervezetünk titkára, a kerékpártúra egyik kitalálója.

Valamennyien visszaemlékezetek köszöntőikben az első, vagy a számukra az első alkalmakra, valamint felhívták a biztonságos kerékpáros közlekedésre is a túra résztvevőinek a figyelmet.

A megnyitón végéhez közeledve Dobai Sándor és Kovács Csaba emléklapot adott át a több éves sikeres együttműködés alkalmából a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részére, melyet Váli Ágnes tűzoltó alezredes asszony vett át, valamint Tanai Csilla tűzoltó őrnagy asszonynak.

Az idei 10., jubileumi év köré nem csak egy kerékpározást szerveztünk, hanem egy „10 év 10 játék” nevet kapott ügyességi versenyt is lebonyolítottunk. A versenyen a 3. helyezést Deményék csapata érte el, 2. helyen Ádámék csapata végzett, míg az 1. helyet Fanniék csapata nyerte meg.

Az eseményen az eddigi legtöbben, közel 150 fővel vettek részt, közülük több mint 120 fő tekerte körbe a Velencei-tavat, baleset-, és sérülésmentesen.

 

Ekkor frissült: szeptember 14, 2023