IWETT – Inland Waterway use of EGNOS for Tracking and Tracing 

Cikksorozatunkban az idei évben Egyesületünk projekt csapata által elnyert 3 új pályázatot mutatjuk be. Az RSOE hosszú évek óta foglalkozik projektek megvalósításával, melyek nagy része a hajózási és kikötői információs szolgálatások kifejlesztésére, fenntartására és üzemeltetésére irányul. Az újonnan induló projektek is a belvízi szállítmányozásra, a hajózási útvonalak követésére, valamint a kikötői infrastruktúra fejlesztésére, adaptálására irányulnak.

Első, nyitó cikkünk az IWETT pályázatot foglalja magában (Inland Waterway use of EGNOS for Tracking and Tracing), ami az EGNOS (European Geostationary Navigation Overlay Service) rendszer belvízi felhasználása a nyomon követési feladatokra. Az Európai Unió által létesített regionális, a GALILEO-rendszer által nyújtott navigációs szolgáltatások teljesítményét javító rendszer (SBAS) kiterjesztése. A projekt hozzájárul a rendszer adaptálásához a belvízi szállítmányozási ágazatba.

A projektben az Egyesület, mint projektvezető vesz részt. A program kezdete 2022.10.01., tervezett zárása 2024. októbere, a megvalósulás teljes költsége közel 900.000 Euró.

További információk az alábbi linken: https://iwett.eu/

 

Ekkor frissült: november 30, 2022