A 2023-as vármegyei beszámoló taggyűlések lezárultak

Ahogy 2022-ben, úgy az idei évben is a vármegyei tagszervezetek személyesen, míg a költségoptimalizálás miatt az Egyesület vezetői az online térben vettek részt a legtöbb vármegyei taggyűlésen. Voltak megyék, ahova személyesen látogattunk el, melynek oka többek között új vármegyei titkár választás, a regionális találkozó elmaradása, valamint a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgató váltása volt. A 30 vármegyei tagszervezet közel 1000 tagjának mintegy 65%-a vett részt a taggyűléseken.

A vármegye titkárok egy általános, az idei évre vonatkozó összefoglalót juttattak el a szervezeti életről, valamint a megvalósult találkozókról a tagoknak. A titkárok előadását egészítette ki a szakmai munkával Dobai Sándor, az Egyesület elnöke. A beszámolók és az elnöki tájékoztató kiemelt szakmai témái a következők voltak: VR szemüveg, VÉSZ alkalmazás, honlapok, TFK, valamint a Navinfo diszpécser szolgálat. Megemlítésre kerültek a jövő évi tervek, célok, elképzelések is. A tagság mellett minden gyűlésen képviseltette magát a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetőségéből az igazgató, vagy az igazgató-helyettes, akik elismerően beszéltek az RSOE munkájáról.

A hivatalos események a taggyűlésen elhangzottak megszavazásával zárultak, amit kötetlen szakmai és baráti beszélgetések követtek.

A taggyűlések nagy létszámmal, jó hangulatban teltek.

Ekkor frissült: november 15, 2023