Lezárultak nyári regionális találkozóink

Az elmúlt héten zárultak a nyári időszakra tervezett regionális találkozóink, melyek Somogy- és Győr-Moson-Sopron vármegyékben kerültek megrendezésre.

A Kaposvár melletti Tókaj parkerdő adott otthont horgász versenyünknek, ahol nem csak a rendező somogyi tagságunk, hanem a szomszéd vármegyék, Baranya, Fejér és Tolna tagsága is képviseltette magát. A megjelenteket Dobai Sándor, az RSOE elnöke, valamint Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte. A verseny izgalmasan zajlott, igen szoros végeredmény alakult ki. A verseny mellett szakmai programelemünk volt a VR szemüveg, amin az érdeklődők kipróbálhatták az Egyesület által fejlesztett tűz- és balesetmegelőzési aktivitásainkat, valamint oktatási célú applikációinkat. A nap a fogott halak mérése, valamint a verseny eredményhirdetésével zárult.

A somogyi rendezvénnyel párhuzamosan, Győr-Moson-Sopron tagszervezetünk a Dunakiliti melletti Vadvíz Kempingben szervezte meg kenu túráját, amire Vas és Komárom-Esztergom vármegyékből is érkeztek tagjaink. A megjelentek Rába Lajos, RSOE elnöki tanácsadó, valamint Szilágyi János alezredes, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott igazgató-helyettese köszöntötte. A 2 órás túrán résztvevők megismerték a környék vízi élővilágát, míg a parton maradók szakmai beszélgetéseket folytattak. A délutáni programok között szerepelt a Dunakiliti vízlépcső bemutatása, valamint az erőmű és a hozzátartozó látványosabb műtárgyak megtekintése.

Mindkét rendezvényünk nagyon jó hangulatban telt, érdekes szakmai és sportos programok mellett tudtuk a tagságunk életét, annak szakmai és baráti kapcsolatait egyaránt építeni.

Ekkor frissült: július 4, 2023