Nyárindító Regionális szakmai találkozók

Ahogy az elmúlt években, úgy idén is megrendezésre kerülnek a Regionális szakmai találkozóink. Az első, Nógrád vármegyében már tavasszal megvalósult, júniusban pedig Hajdú-Bihar, Tolna és Vas vármegyék következtek.

Június 3-án, Hajdúszoboszlón gyűltek össze Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár és Nógrád tagszervezeteink tagjai, akik változatos szakmai programokon vettek részt. A programterv tartalmazott többek között egy polgárivédelmi bázis bejárását, keresőkutyás bemutatót, RH és műholdas rádiózás bemutatást.

Június 9-én, Dunaföldváron szervezték meg Tolna tagszervezetünk szakmai napját, melynek védnökségére Dobai Sándor, RSOE elnök mellett Horváth Zsolt Dunaföldvár polgármesterét, valamint Dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornokot, Tolna VMKI igazgatóját kérték fel. A rendező szervezet mellett Baranya, Fejér és Somogy vármegyei tagjaink vettek részt egy igen változatos napon.

A megnyitó és köszöntők után kezdődtek az előadások. A polgármester röviden bemutatta a település történelmét, helyi adottságait. Dobai Sándor a hazai viharjelző, valamint a Folyami Információs Rendszerről tartott előadást, melyet online bejelentkezéssel, a Navinfo diszpécser szolgálata egészített ki. A nap további programjai a közelben található etanol gyár meglátogatása, dunai hajóstúra, valamint belvárosi gyalogtúra voltak.

Vas tagszervezetünk június 10-én, Szombathelyen rendezte meg szervezeti eseményét. Vasi tagságunk mellett a zalai, győri és veszprémi tagság kapott meghívást. Az eseményen közös főzés, szakmai beszélgetések és bemutatók mellett egy darts verseny is lebonyolításra került.

Minden szakmai napunk jó hangulatban, változatos és érdekes, a helyi adottságokat, jellegzetességét bemutató programokkal teljesült, ahol tagjaink kiemelendő létszámban jelentek meg.

Ekkor frissült: június 15, 2023