Lezárultak az éves megyei taggyűlések

Egyesületünk mind a 30 tagszervezetében lezárultak az éves beszámoló taggyűlések. Bár a szervezet vezetősége rendszerint személyesen részt vesz ezen üléseken, ebben az évben, tekintettel a pandémia által okozott helyzetre online módon képviseltettük magunkat a taggyűléseken. Az idei nehéz év ellenére sikerült az egyesület taglétszámát megőrizni, jelenleg 1060 tagunk van.

Egyesületünket a szervezet elnöke, Dobai Sándor, valamint az elnöki tanácsadó, Rába Lajos, továbbá Szász Andor mb. főtitkár képviselte. A tagszervezeteket illetően a lebonyolítást az adott szervezeti titkár végezte, továbbá átlagot tekintve mintegy 55%-os részvétellel voltak jelen a tagok.

Valamennyi esetben a megyei titkár megtartotta éves beszámolóját az Egyesületről és tájékoztatást adott a tagszervezet munkájáról, a megvalósult és meg nem valósult rendezvényekről, majd a szervezet elnöke kiegészítette az elhangzottakat. Mindenütt kiemelték együttműködéseink fontosságát, a fiatalok körében történő tagszervezét. Sok szó esett a VR technológia alkalmazási lehetőségeiről. Mint Dobai Sándor elmondta, fel kell készülni a jövőben az online megbeszélésekre, bejelentette továbbá, hogy a februári titkári értekezletet is online módon valósítjuk meg.

A Szervezeti és Működési Szabályzatnak megfelelően elkészültek a taggyűlésekhez kapcsolódó jegyzőkönyvek és a tagszervezetek is megkezdhetik a következő éves munka előkészítését.