Küldöttgyűlés 2024

  1. május 24-én megtartottuk éves Küldöttgyűlésünket, melynek helyszíne a budapesti OTP Hotel volt. Azoknak, akik nem tudtak személyesen részt venni, online bekapcsolódási lehetőséget biztosítottunk. A küldöttek mellett a meghívott vendégeink között köszönthettük Dr. habil. Endrődi István PhD nyugállományú tűzoltó ezredest, a Polgári Védelmi Szövetség elnökét és Tanka Lászlót.

Egyesületünk elnöke, Dobai Sándor nyitotta meg az ülést, köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően szavazás útján került megválasztásra a levezető elnök, a jegyzőkönyvvezető, valamint a jegyzőkönyv hitelesítők. Ezt követően Szász Andor egykori főtitkárunk – mint levezető elnök - ismertette a főbb napirendi pontokat.

A Küldöttgyűlést megelőző Elnökségi Ülésen elhangzott, felterjesztésre elfogadott és megküldésre került anyagokat Dobai Sándor adta elő a megjelent küldöttek és meghívottak számára, melyet Kovács Csaba vezérigazgató egészített ki. Az összefoglalóban kiemelésre került az együttműködések fontossága, a költséghatékony munkatervezés és azok végrehajtása, valamint ismertették az RSOE Befektetési Szabályzatát.

Dr. Demény Ádám, a Felügyelőbizottság elnökének távollétében Fejes Tamás, a Felügyelőbizottság elnök-helyettese összefoglalta a 2023-as évben végrehajtott gazdasági tevékenység lépéseinek fontosságát és sikerét, valamint véleményezte a 2024-es terveket. Kitért a Felügyelőbizottság munkájára, ami a szervezet zökkenőmentes működését segíti.

A Küldöttgyűlésen az Elnöki beszámolót, a Felügyelőbizottság jelentését, valamint a pénzügyi dokumentumokat egyhangúan elfogadták.

A hozzászólók között Horváth Lajos, az Országos Elnökség tagja a szervezeti élet fontosságát emelte ki. Dr. habil. Endrődi István az MPVSZ elnöke elismerően beszélt az Egyesület szerteágazó közfeladat ellátásáról, gazdasági tevékenyégéről. Lengyel Lajos Vas vármegyei titkárunk a tagsággal kapcsolatos feladatokról fogalmazta meg hozzászólását, míg Juhász László Nógrád vármegyei titkárunk köszönetét fejezte ki az Egyesületnek a sikeres közös munkákért.

A Küldöttgyűlés további programjában RSOE Érdemérem átadásokra került sor, melyek a több évre visszanyúló, eredményes együttműködést ismerik el. Bronz fokozatot kapott Szabó Istvánné, Csobay Balázs, Dr. Polgár Miklós, Nagy Gábor, Mutnyánszky Tibor és Rácz Krisztián. Ezüst fokozatot vehetett át Dr. Ackermann Zsuzsanna, Tanai Csilla, Jekelfalussy Tibor, Lengyel Lajos és Takács Tibor. Arany fokozatban részesült Dobson Tibor, Dr. habil. Endrődi István és Tanka László.

Ezúton is gratulálunk az elismerésben részesülteknek.

Ekkor frissült: június 3, 2024