HÍREK
FŐOLDAL
A program során újrafejlesztett rendszer már az aktuális technológiákat használja, ezzel is gyorsabb és hatékonyabb beavatkozást lehetővé téve a hajózási eseményekbe. Nagy jelentősége, hogy a Folyami Információs Szolgáltatások rendszerével (RIS) teljesen kompatibilis, s valamennyi, jogosult hatóság számára elérhető.

A projekt zárórendezvényén Érsek István, az ITM hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkára kiemelte, hogy az új rendszer a kormányhivatali ügyintézők munkáját nagyban segíti, egyszerűsítve az adminisztrációt és jelentősen meggyorsítva az ügyintézést. Fontos, hogy a rendszerek összekapcsolása segíti a nemzetközi adatkommunikációt, és támogatja a szakhatóságok ezirányú tevékenységét. Horváth Beatrix, az ITM CEF Főosztályának vezetője ismertette a CEF (Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz) forrásból megvalósuló dunai projekteket, és kiemelte, hogy az eddigi három sikeresen lezárt állami projektből kettőt az RSOE valósított meg. Lajtár Attila, az RSOE vezérigazgató-helyettese szólt arról, hogy e projekt teljesítése során példaértékű együttműködés zajlott az érintett hatóságok és a megvalósító civil szervezet között, amely Magyarország Kormányának vitathatatlan elkötelezettségét bizonyítja a legfontosabb vízi európai hajózási útvonal fejlesztésében. Fekete Zsolt, a szoftverfejlesztő konzorcium szervezője bemutatta a rendszer struktúráját, továbbá egy ügymeneten keresztül szemléltette annak működését. Bellyei Csaba, az ITM Hajózási Hatósági Főosztályvezetője ismertette a nemzetközi és hazai jogszabályi környezetet, továbbá kiemelte a projekt pozitív hatásait, melyek elősegítik a hatékonyabb hatósági munkavégzést, és a gyorsabb ügyintézést.

A programra szerződött támogatás összege: 405.939.497, - Ft (85% CEF, 15% költségvetési forrás).
A szakmai találkozóra meghívást kaptak a Fővárosi és a Pest megyei titkárok mellett az Egyesület Országos Elnökségének és Felügyelőbizottságának tagjai is, így összesen 130 fő vett részt a kétnapos programon.

A tagszervezetek szakmai programjainak egyeztetése és a további együttműködés lehetőségeinek áttekintését követően, a kihelyezett országos elnökségi ülés keretében Dobai Sándor beszámolt az előző ülés óta végzett szervezeti és szakmai tevékenységről, valamint az ez évben még várható feladatokról.

A programlehetőségeket mérlegelve és az előzetesen tapasztalt élénk érdeklődésre is tekintettel kézenfekvőnek tűnt, hogy hagyományőrző programunkat, a Puskás Tivadar nevéhez kötődő VI. Velencei-tó körüli kerékpáros emléktúrát is lebonyolítsuk.

A nem túl kedvező időjárás ellenére a rendezvényen megjelentek több mint fele vett részt a kerékpáros túrán. Akik a cél-start állomáson maradtak, azok részére a társszervek szakmai bemutatói mellett különféle csapatépítő programokon vehettek részt.

Az így komplexé vált több célú rendezvény országos szervezetünk hagyományainak őrzéséhez szükséges közösségi szellem fenntartását, emellett pedig egyesületünk és a tagszervezetek közötti szakmai kommunikáció elmélyítését szolgálta. Mindezeken túl a biztonságos családi kerékpározás élményével gazdagította a túra résztvevőit.
A Vas Megyei Apátistvánfalván megrendezett országos döntőn 19 megyei, valamint a fővárosi elődöntő győztes családjai vettek részt. A szervezők a magyar-osztrák-szlovén határ mentén fekvő település Határőr Múzeuma udvarán alakították ki a versenyállomásokat. A résztvevő családok hagyományos papíralapú kérdőíveken adhattak számot a közlekedésbiztonsági szabályok ismeretéről.

Országos egyesületünk munkatársai pedig a „Kapcsolj!” Balesetmegelőzési program sorozat keretében, a defenzív gépjármű vezetéssel összefüggő digitális kérdéssorral várta a felkészült versenyzőket.

Örömünkre szolgált, hogy egy ilyen rangos, eseményen korszerű eszközparkunkkal hozzájárulhattunk a mindennapi közúti forgalomban résztvevő családok elméleti és gyakorlati ismeretének bővítéséhez, valamint a vetélkedő legjobbjai között a nyertes sorrend kialakításához.
Egyesületünk szlogenjéhez hűen, -„Társadalmi szerepvállalás a polgárok biztonságáért szárazföldön és vízen.”- lehetőségeihez mérten támogat minden olyan stratégiai partnereink által szervezett szakmai rendezvényt, amely a lakosság valós biztonságérzetét szolgálja.
A korábbi felmenőrendszerű megyei megmérettetések győztesei vehettek részt a regionális versenyeken, ahonnan az első három helyezettek kerültek be a döntőbe. Az országos döntőn 30 csapat, összesen 60 gépjárművezető mérte össze elméleti és gyakorlati felkészültségét, hogy a kiírt két kategóriában a versenybizottság eldöntse ki az év legjobb tűzoltó gépjárművezetője, illetve a legjobb ügyintéző gépjárművezetője.
A több célú versenysorozat ráirányította a figyelmet a KRESZ szabályismeret és a balesetmentes gépjárművezetés fontosságára, a versenyzés pedig lehetőséget teremtett a szakmai tapasztalatok átadására is.

A Katasztrófavédelem legjobb gépjárművezetői részére a díjakat Fülep Zoltán tű. Ezreds, a BM OKF Tűzoltósági Főosztály vezetője és Kobolák József tű. Alezredes, a BM OKF Oktatásigazgatási és kiképzési Főosztály főosztályvezető-helyettese adták át.

Az RSOE különdíjait az Egyesület vezetőségének képviseletében Pető Tibor főtitkár adta át;
Urbán Éva Renáta tű. főhadnagy – Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Klapács László tű. zászlós – Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Csipak Szilveszter tű. főtörzsőrmester – Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részére.

Az országos döntőig eljutott és a díjazott versenyzők teljesítményéhez szívből gratulálunk!
Szeretnénk felhívni tagjaink és támogatóink figyelmét, hogy a 2019. évi személyi jövedelemadó 1 %-ról 2020. év május 20-ig van mód nyilatkozni!

Tisztelettel kérjük hogy amennyiben a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesületet választják az 1% kedvezményezettjeként, a következő adatokat szerepeltessék a nyilatkozaton.

Az első keretbe a nyilatkozó személyi adatait,
A második keretbe az RSOE adószámát 19722083-2-42 (ezt már feltüntettük!)
A harmadik keretbe egyházaknak lehet felajánlani az 1%-ot.
Az így kitöltött nyilatkozatot az adóbevallással egyidejűleg, annak részeként vagy teljesen külön elektronikusan,

Továbbá postán feladva, esetleg lezárt borítékba téve, a NAV bármelyik ügyfélszolgálatán le lehet adni.
Kovács Csabát az RSOE vezérigazgatóját és Pető Tibor főtitkárt, Kutasi György szolgálatvezetőt, Prohászka Richárd r. alezredes, a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője és helyettese Csobay Balázs r. alezredes fogadta.

A NAVINFO mint hajózási információkat szolgáltató és segélykérést fogadó diszpécserszolgálat, a kezdetektől fogva támogatja a Duna teljes magyarországi szakaszát (1850 – 1433 folyamkilómétert) felügyelő vízirendészeti rendőrőrsök ügyeleti tevékenységét.

Az egyre inkább erősödő dunai árú- és személyszállítás biztonságának fokozása érdekében fontos a napi kapcsolat fenntartása, hiszen már nem csak az idegenforgalmi idényben kell nagyobb figyelmet fordítani és megoldásokat találni a felmerülő helyzetek kezelésére.
Az elmúlt évek közös erőfeszítéseinek és az Uniós pályázatok során megvalósított projekteknek köszönhetően a folyami információs szolgáltatások hatékonysága egy újabb, magasabb szintre került.

A dunai hajózás biztonságát fokozó korszerű monitoring rendszer átadásával lehetőség nyílt a vízügyi és a rendészeti szervek hatósági feladatainak támogatására.

A vezetői találkozó keretében számos egymás tevékenységét támogató újabb lehetőségek felvetésén túl, a vízi közlekedés biztonságának fokozása érdekében tervezett közös feladatok ütemezésére is sor került.
ÚJABB SIKERES PROJEKTET ZÁRTUNK
Kihelyezett szakmai napok - Velence
Országos Íjászverseny Tolnában
Közlekedésbiztonsági Verseny a Drivingcampben - Zsámbék
Támogassa Ön is közhasznú Egyesületünk munkáját jövedelemadója 1%-ának felajánlásával!
Partnerség a biztonságosabb víziközlekedésért
2019-07-26
2019-09-06/07
2019-09-11
2019-09-13
2020-01-15
2020-01-17
7
6
5
4
3
2
1
8
9
10
7
6
5
4
3
2
1
8
9
10
FŐOLDAL
HÍREK
7
6
5
4
3
2
1
8
9
10
A program során újrafejlesztett rendszer már az aktuális technológiákat használja, ezzel is gyorsabb és hatékonyabb beavatkozást lehetővé téve a hajózási eseményekbe. Nagy jelentősége, hogy a Folyami Információs Szolgáltatások rendszerével (RIS) teljesen kompatibilis, s valamennyi, jogosult hatóság számára
elérhető.

A projekt zárórendezvényén Érsek István, az ITM hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkára kiemelte, hogy az új rendszer a kormányhivatali ügyintézők munkáját nagyban segíti, egyszerűsítve az adminisztrációt és jelentősen meggyorsítva az ügyintézést. Fontos, hogy a rendszerek összekapcsolása segíti a nemzetközi adatkommunikációt, és támogatja a szakhatóságok ezirányú tevékenységét. Horváth Beatrix, az ITM CEF Főosztályának vezetője ismertette a CEF (Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz)
forrásból megvalósuló dunai projekteket, és kiemelte, hogy az eddigi három sikeresen lezárt állami projektből kettőt az RSOE valósított meg. Lajtár Attila, az RSOE vezérigazgató-helyettese szólt arról, hogy e projekt teljesítése során példaértékű együttműködés zajlott az érintett hatóságok és a megvalósító civil szervezet között, amely Magyarország Kormányának vitathatatlan elkötelezettségét bizonyítja a legfontosabb vízi európai hajózási útvonal fejlesztésében. Fekete Zsolt, a szoftverfejlesztő konzorcium szervezője bemutatta a rendszer struktúráját, továbbá egy ügymeneten keresztül szemléltette annak működését. Bellyei Csaba, az ITM Hajózási Hatósági Főosztályvezetője ismertette a nemzetközi és hazai
jogszabályi környezetet, továbbá kiemelte a projekt pozitív hatásait, melyek elősegítik a hatékonyabb hatósági munkavégzést, és a gyorsabb ügyintézést.

A programra szerződött támogatás összege: 405.939.497, - Ft (85% CEF, 15% költségvetési forrás).
A szakmai találkozóra meghívást kaptak a Fővárosi és a Pest megyei titkárok mellett az Egyesület Országos Elnökségének és Felügyelőbizottságának tagjai is, így összesen 130 fő vett részt a kétnapos programon.

A tagszervezetek szakmai programjainak egyeztetése és a további együttműködés lehetőségeinek áttekintését követően, a kihelyezett országos elnökségi ülés keretében Dobai Sándor beszámolt az előző
ülés óta végzett szervezeti és szakmai tevékenységről, valamint az ez évben még várható feladatokról.

A programlehetőségeket mérlegelve és az előzetesen tapasztalt élénk érdeklődésre is tekintettel kézenfekvőnek tűnt, hogy hagyományőrző programunkat, a Puskás Tivadar nevéhez kötődő VI. Velencei-tó körüli kerékpáros emléktúrát is lebonyolítsuk.

A nem túl kedvező időjárás ellenére a rendezvényen megjelentek több mint fele vett részt a kerékpáros túrán. Akik a cél-start állomáson maradtak, azok részére a társszervek szakmai bemutatói mellett különféle csapatépítő programokon vehettek részt.

Az így komplexé vált több célú rendezvény országos szervezetünk hagyományainak őrzéséhez szükséges közösségi szellem fenntartását, emellett pedig egyesületünk és a tagszervezetek közötti szakmai kommunikáció elmélyítését szolgálta. Mindezeken túl a biztonságos családi kerékpározás élményével gazdagította a túra résztvevőit.
A Vas Megyei Apátistvánfalván megrendezett országos döntőn 19 megyei, valamint a fővárosi elődöntő győztes családjai vettek részt. A szervezők a magyar-osztrák-szlovén határ mentén fekvő település Határőr Múzeuma udvarán alakították ki a versenyállomásokat. A résztvevő családok hagyományos papíralapú kérdőíveken adhattak számot a közlekedésbiztonsági szabályok ismeretéről.

Országos egyesületünk munkatársai pedig a „Kapcsolj!” Balesetmegelőzési program sorozat keretében, a defenzív gépjármű vezetéssel összefüggő digitális kérdéssorral várta a felkészült versenyzőket.

Örömünkre szolgált, hogy egy ilyen rangos, eseményen korszerű eszközparkunkkal hozzájárulhattunk a mindennapi közúti forgalomban résztvevő családok elméleti és gyakorlati ismeretének bővítéséhez, valamint a vetélkedő legjobbjai között a nyertes sorrend kialakításához.
Egyesületünk szlogenjéhez hűen, -„Társadalmi szerepvállalás a polgárok biztonságáért szárazföldön és
vízen.”- lehetőségeihez mérten támogat minden olyan stratégiai partnereink által szervezett szakmai
rendezvényt, amely a lakosság valós biztonságérzetét szolgálja.
A korábbi felmenőrendszerű megyei megmérettetések győztesei vehettek részt a regionális versenyeken,
ahonnan az első három helyezettek kerültek be a döntőbe. Az országos döntőn 30 csapat, összesen 60
gépjárművezető mérte össze elméleti és gyakorlati felkészültségét, hogy a kiírt két kategóriában a
versenybizottság eldöntse ki az év legjobb tűzoltó gépjárművezetője, illetve a legjobb ügyintéző
gépjárművezetője.
A több célú versenysorozat ráirányította a figyelmet a KRESZ szabályismeret és a balesetmentes
gépjárművezetés fontosságára, a versenyzés pedig lehetőséget teremtett a szakmai tapasztalatok
átadására is.

A Katasztrófavédelem legjobb gépjárművezetői részére a díjakat Fülep Zoltán tű. Ezreds, a BM OKF
Tűzoltósági Főosztály vezetője és Kobolák József tű. Alezredes, a BM OKF Oktatásigazgatási és kiképzési
Főosztály főosztályvezető-helyettese adták át.

Az RSOE különdíjait az Egyesület vezetőségének képviseletében Pető Tibor főtitkár adta át;
Urbán Éva Renáta tű. főhadnagy – Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Klapács László tű. zászlós – Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Csipak Szilveszter tű. főtörzsőrmester – Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részére.

Az országos döntőig eljutott és a díjazott versenyzők teljesítményéhez szívből gratulálunk!
Szeretnénk felhívni tagjaink és támogatóink figyelmét, hogy a 2019. évi személyi jövedelemadó 1 %-ról
2020. év május 20-ig van mód nyilatkozni!

Tisztelettel kérjük hogy amennyiben a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesületet választják az 1% kedvezményezettjeként, a következő adatokat szerepeltessék a nyilatkozaton.

Az első keretbe a nyilatkozó személyi adatait,
A második keretbe az RSOE adószámát 19722083-2-42 (ezt már feltüntettük!)
A harmadik keretbe egyházaknak lehet felajánlani az 1%-ot.
Az így kitöltött nyilatkozatot az adóbevallással egyidejűleg, annak részeként vagy teljesen külön elektronikusan, továbbá postán feladva, esetleg lezárt borítékba téve, a NAV bármelyik ügyfélszolgálatán le lehet adni.
Kovács Csabát az RSOE vezérigazgatóját és Pető Tibor főtitkárt, Kutasi György szolgálatvezetőt, Prohászka Richárd r. alezredes, a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője és helyettese Csobay Balázs r. alezredes fogadta.

A NAVINFO mint hajózási információkat szolgáltató és segélykérést fogadó diszpécserszolgálat, a kezdetektől fogva támogatja a Duna teljes magyarországi szakaszát (1850 – 1433 folyamkilómétert)
felügyelő vízirendészeti rendőrőrsök ügyeleti tevékenységét.

Az egyre inkább erősödő dunai árú- és személyszállítás biztonságának fokozása érdekében fontos a napi kapcsolat fenntartása, hiszen már nem csak az idegenforgalmi idényben kell nagyobb figyelmet fordítani és megoldásokat találni a felmerülő helyzetek kezelésére.
Az elmúlt évek közös erőfeszítéseinek és az Uniós pályázatok során megvalósított projekteknek köszönhetően a folyami információs szolgáltatások hatékonysága egy újabb, magasabb szintre került.

A dunai hajózás biztonságát fokozó korszerű monitoring rendszer átadásával lehetőség nyílt a vízügyi és a rendészeti szervek hatósági feladatainak támogatására.

A vezetői találkozó keretében számos egymás tevékenységét támogató újabb lehetőségek felvetésén túl, a vízi közlekedés biztonságának fokozása érdekében tervezett közös feladatok ütemezésére is sor került.
ÚJABB SIKERES PROJEKTET ZÁRTUNK
Kihelyezett szakmai napok - Velence
Országos Íjászverseny Tolnában
Közlekedésbiztonsági Verseny - Zsámbék
Támogassa Ön is közhasznú Egyesületünk munkáját jövedelemadója 1%-ának felajánlásával!
Partnerség a biztonságosabb víziközlekedésért
2019-07-26
2019-09-06/07
2019-09-11
2019-09-13
2020-01-15
2020-01-17
FŐOLDAL
HÍREK
7
6
5
4
3
2
1
8
9
10
7
6
5
4
3
2
1
8
9
10
A program során újrafejlesztett rendszer már az aktuális technológiákat használja, ezzel is gyorsabb és
hatékonyabb beavatkozást lehetővé téve a hajózási eseményekbe. Nagy jelentősége, hogy a Folyami
Információs Szolgáltatások rendszerével (RIS) teljesen kompatibilis, s valamennyi, jogosult hatóság számára
elérhető.

A projekt zárórendezvényén Érsek István, az ITM hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkára kiemelte,
hogy az új rendszer a kormányhivatali ügyintézők munkáját nagyban segíti, egyszerűsítve az
adminisztrációt és jelentősen meggyorsítva az ügyintézést. Fontos, hogy a rendszerek összekapcsolása
segíti a nemzetközi adatkommunikációt, és támogatja a szakhatóságok ezirányú tevékenységét. Horváth
Beatrix, az ITM CEF Főosztályának vezetője ismertette a CEF (Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz)
forrásból megvalósuló dunai projekteket, és kiemelte, hogy az eddigi három sikeresen lezárt állami
projektből kettőt az RSOE valósított meg. Lajtár Attila, az RSOE vezérigazgató-helyettese szólt arról, hogy e
projekt teljesítése során példaértékű együttműködés zajlott az érintett hatóságok és a megvalósító civil
szervezet között, amely Magyarország Kormányának vitathatatlan elkötelezettségét bizonyítja a
legfontosabb vízi európai hajózási útvonal fejlesztésében. Fekete Zsolt, a szoftverfejlesztő konzorcium
szervezője bemutatta a rendszer struktúráját, továbbá egy ügymeneten keresztül szemléltette annak
működését. Bellyei Csaba, az ITM Hajózási Hatósági Főosztályvezetője ismertette a nemzetközi és hazai
jogszabályi környezetet, továbbá kiemelte a projekt pozitív hatásait, melyek elősegítik a hatékonyabb
hatósági munkavégzést, és a gyorsabb ügyintézést.

A programra szerződött támogatás összege: 405.939.497, - Ft (85% CEF, 15% költségvetési forrás).
A szakmai találkozóra meghívást kaptak a Fővárosi és a Pest megyei titkárok mellett az Egyesület Országos
Elnökségének és Felügyelőbizottságának tagjai is, így összesen 130 fő vett részt a kétnapos programon.

A tagszervezetek szakmai programjainak egyeztetése és a további együttműködés lehetőségeinek
áttekintését követően, a kihelyezett országos elnökségi ülés keretében Dobai Sándor beszámolt az előző
ülés óta végzett szervezeti és szakmai tevékenységről, valamint az ez évben még várható feladatokról.

A programlehetőségeket mérlegelve és az előzetesen tapasztalt élénk érdeklődésre is tekintettel
kézenfekvőnek tűnt, hogy hagyományőrző programunkat, a Puskás Tivadar nevéhez kötődő VI. Velencei-tó
körüli kerékpáros emléktúrát is lebonyolítsuk.

A nem túl kedvező időjárás ellenére a rendezvényen megjelentek több mint fele vett részt a kerékpáros
túrán. Akik a cél-start állomáson maradtak, azok részére a társszervek szakmai bemutatói mellett különféle
csapatépítő programokon vehettek részt.

Az így komplexé vált több célú rendezvény országos szervezetünk hagyományainak őrzéséhez szükséges
közösségi szellem fenntartását, emellett pedig egyesületünk és a tagszervezetek közötti szakmai
kommunikáció elmélyítését szolgálta. Mindezeken túl a biztonságos családi kerékpározás élményével
gazdagította a túra résztvevőit.
A Vas Megyei Apátistvánfalván megrendezett országos döntőn 19 megyei, valamint a fővárosi elődöntő
győztes családjai vettek részt. A szervezők a magyar-osztrák-szlovén határ mentén fekvő település Határőr
Múzeuma udvarán alakították ki a versenyállomásokat. A résztvevő családok hagyományos papíralapú
kérdőíveken adhattak számot a közlekedésbiztonsági szabályok ismeretéről.

Országos egyesületünk munkatársai pedig a „Kapcsolj!” Balesetmegelőzési program sorozat keretében, a
defenzív gépjármű vezetéssel összefüggő digitális kérdéssorral várta a felkészült versenyzőket.

Örömünkre szolgált, hogy egy ilyen rangos, eseményen korszerű eszközparkunkkal hozzájárulhattunk a
mindennapi közúti forgalomban résztvevő családok elméleti és gyakorlati ismeretének bővítéséhez,
valamint a vetélkedő legjobbjai között a nyertes sorrend kialakításához.
Egyesületünk szlogenjéhez hűen, -„Társadalmi szerepvállalás a polgárok biztonságáért szárazföldön és
vízen.”- lehetőségeihez mérten támogat minden olyan stratégiai partnereink által szervezett szakmai
rendezvényt, amely a lakosság valós biztonságérzetét szolgálja.
A korábbi felmenőrendszerű megyei megmérettetések győztesei vehettek részt a regionális versenyeken,
ahonnan az első három helyezettek kerültek be a döntőbe. Az országos döntőn 30 csapat, összesen 60
gépjárművezető mérte össze elméleti és gyakorlati felkészültségét, hogy a kiírt két kategóriában a
versenybizottság eldöntse ki az év legjobb tűzoltó gépjárművezetője, illetve a legjobb ügyintéző
gépjárművezetője.
A több célú versenysorozat ráirányította a figyelmet a KRESZ szabályismeret és a balesetmentes
gépjárművezetés fontosságára, a versenyzés pedig lehetőséget teremtett a szakmai tapasztalatok
átadására is.

A Katasztrófavédelem legjobb gépjárművezetői részére a díjakat Fülep Zoltán tű. Ezreds, a BM OKF
Tűzoltósági Főosztály vezetője és Kobolák József tű. Alezredes, a BM OKF Oktatásigazgatási és kiképzési
Főosztály főosztályvezető-helyettese adták át.

Az RSOE különdíjait az Egyesület vezetőségének képviseletében Pető Tibor főtitkár adta át;
Urbán Éva Renáta tű. főhadnagy – Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Klapács László tű. zászlós – Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Csipak Szilveszter tű. főtörzsőrmester – Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részére.

Az országos döntőig eljutott és a díjazott versenyzők teljesítményéhez szívből gratulálunk!
Szeretnénk felhívni tagjaink és támogatóink figyelmét, hogy a 2019. évi személyi jövedelemadó 1 %-ról
2020. év május 20-ig van mód nyilatkozni!

Tisztelettel kérjük hogy amennyiben a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesületet
választják az 1% kedvezményezettjeként, a következő adatokat szerepeltessék a nyilatkozaton.

Az első keretbe a nyilatkozó személyi adatait,
A második keretbe az RSOE adószámát 19722083-2-42 (ezt már feltüntettük!)
A harmadik keretbe egyházaknak lehet felajánlani az 1%-ot.
Az így kitöltött nyilatkozatot az adóbevallással egyidejűleg, annak részeként vagy teljesen külön
elektronikusan,

Továbbá postán feladva, esetleg lezárt borítékba téve, a NAV bármelyik ügyfélszolgálatán le lehet adni.
Kovács Csabát az RSOE vezérigazgatóját és Pető Tibor főtitkárt, Kutasi György szolgálatvezetőt, Prohászka
Richárd r. alezredes, a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője és helyettese Csobay Balázs
r. alezredes fogadta.

A NAVINFO mint hajózási információkat szolgáltató és segélykérést fogadó diszpécserszolgálat, a
kezdetektől fogva támogatja a Duna teljes magyarországi szakaszát (1850 – 1433 folyamkilómétert)
felügyelő vízirendészeti rendőrőrsök ügyeleti tevékenységét.

Az egyre inkább erősödő dunai árú- és személyszállítás biztonságának fokozása érdekében fontos a napi
kapcsolat fenntartása, hiszen már nem csak az idegenforgalmi idényben kell nagyobb figyelmet fordítani
és megoldásokat találni a felmerülő helyzetek kezelésére.
Az elmúlt évek közös erőfeszítéseinek és az Uniós pályázatok során megvalósított projekteknek
köszönhetően a folyami információs szolgáltatások hatékonysága egy újabb, magasabb szintre került.

A dunai hajózás biztonságát fokozó korszerű monitoring rendszer átadásával lehetőség nyílt a vízügyi és a
rendészeti szervek hatósági feladatainak támogatására.

A vezetői találkozó keretében számos egymás tevékenységét támogató újabb lehetőségek felvetésén túl,
a vízi közlekedés biztonságának fokozása érdekében tervezett közös feladatok ütemezésére is sor került.
ÚJABB SIKERES PROJEKTET ZÁRTUNK
Kihelyezett szakmai napok - Velence
Országos Íjászverseny Tolnában
Közlekedésbiztonsági Verseny a Drivingcampben - Zsámbék
Támogassa Ön is közhasznú Egyesületünk munkáját jövedelemadója 1%-ának felajánlásával!
Partnerség a biztonságosabb víziközlekedésért
2019-07-26
2019-09-06/07
2019-09-11
2019-09-13
2020-01-15
2020-01-17
FŐOLDAL
HÍREK
7
6
5
4
3
2
1
8
9
10
7
6
5
4
3
2
1
8
9
10
A program során újrafejlesztett rendszer már az aktuális technológiákat használja, ezzel is gyorsabb és hatékonyabb beavatkozást lehetővé téve a hajózási eseményekbe. Nagy jelentősége, hogy a Folyami Információs Szolgáltatások rendszerével (RIS) teljesen kompatibilis, s valamennyi, jogosult hatóság számára elérhető.

A projekt zárórendezvényén Érsek István, az ITM hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkára kiemelte, hogy az új rendszer a kormányhivatali ügyintézők munkáját nagyban segíti, egyszerűsítve az adminisztrációt és jelentősen meggyorsítva az ügyintézést. Fontos, hogy a rendszerek összekapcsolása segíti a nemzetközi adatkommunikációt, és támogatja a szakhatóságok ezirányú tevékenységét. Horváth Beatrix, az ITM CEF Főosztályának vezetője ismertette a CEF (Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz) forrásból megvalósuló dunai projekteket, és kiemelte, hogy az eddigi három sikeresen lezárt állami projektből kettőt az RSOE valósított meg. Lajtár Attila, az RSOE vezérigazgató-helyettese szólt arról, hogy e projekt teljesítése során példaértékű együttműködés zajlott az érintett hatóságok és a megvalósító civil szervezet között, amely Magyarország Kormányának vitathatatlan elkötelezettségét bizonyítja a legfontosabb vízi európai hajózási útvonal fejlesztésében. Fekete Zsolt, a szoftverfejlesztő konzorcium szervezője bemutatta a rendszer struktúráját, továbbá egy ügymeneten keresztül szemléltette annak működését. Bellyei Csaba, az ITM Hajózási Hatósági Főosztályvezetője ismertette a nemzetközi és hazai jogszabályi környezetet, továbbá kiemelte a projekt pozitív hatásait, melyek elősegítik a hatékonyabb hatósági munkavégzést, és a gyorsabb ügyintézést.

A programra szerződött támogatás összege: 405.939.497, - Ft (85% CEF, 15% költségvetési forrás).
A szakmai találkozóra meghívást kaptak a Fővárosi és a Pest megyei titkárok mellett az Egyesület Országos Elnökségének és Felügyelőbizottságának tagjai is, így összesen 130 fő vett részt a kétnapos programon.

A tagszervezetek szakmai programjainak egyeztetése és a további együttműködés lehetőségeinek áttekintését követően, a kihelyezett országos elnökségi ülés keretében Dobai Sándor beszámolt az előző ülés óta végzett szervezeti és szakmai tevékenységről, valamint az ez évben még várható feladatokról.

A programlehetőségeket mérlegelve és az előzetesen tapasztalt élénk érdeklődésre is tekintettel kézenfekvőnek tűnt, hogy hagyományőrző programunkat, a Puskás Tivadar nevéhez kötődő VI. Velencei-tó körüli kerékpáros emléktúrát is lebonyolítsuk.

A nem túl kedvező időjárás ellenére a rendezvényen megjelentek több mint fele vett részt a kerékpáros túrán. Akik a cél-start állomáson maradtak, azok részére a társszervek szakmai bemutatói mellett különféle csapatépítő programokon vehettek részt.

Az így komplexé vált több célú rendezvény országos szervezetünk hagyományainak őrzéséhez szükséges közösségi szellem fenntartását, emellett pedig egyesületünk és a tagszervezetek közötti szakmai kommunikáció elmélyítését szolgálta. Mindezeken túl a biztonságos családi kerékpározás élményével gazdagította a túra résztvevőit.
A Vas Megyei Apátistvánfalván megrendezett országos döntőn 19 megyei, valamint a fővárosi elődöntő győztes családjai vettek részt. A szervezők a magyar-osztrák-szlovén határ mentén fekvő település Határőr Múzeuma udvarán alakították ki a versenyállomásokat. A résztvevő családok hagyományos papíralapú kérdőíveken adhattak számot a közlekedésbiztonsági szabályok ismeretéről.

Országos egyesületünk munkatársai pedig a „Kapcsolj!” Balesetmegelőzési program sorozat keretében, a defenzív gépjármű vezetéssel összefüggő digitális kérdéssorral várta a felkészült versenyzőket.

Örömünkre szolgált, hogy egy ilyen rangos, eseményen korszerű eszközparkunkkal hozzájárulhattunk a mindennapi közúti forgalomban résztvevő családok elméleti és gyakorlati ismeretének bővítéséhez, valamint a vetélkedő legjobbjai között a nyertes sorrend kialakításához.
Egyesületünk szlogenjéhez hűen, -„Társadalmi szerepvállalás a polgárok biztonságáért szárazföldön és vízen.”- lehetőségeihez mérten támogat minden olyan stratégiai partnereink által szervezett szakmai rendezvényt, amely a lakosság valós biztonságérzetét szolgálja.
A korábbi felmenőrendszerű megyei megmérettetések győztesei vehettek részt a regionális versenyeken, ahonnan az első három helyezettek kerültek be a döntőbe. Az országos döntőn 30 csapat, összesen 60 gépjárművezető mérte össze elméleti és gyakorlati felkészültségét, hogy a kiírt két kategóriában a versenybizottság eldöntse ki az év legjobb tűzoltó gépjárművezetője, illetve a legjobb ügyintéző gépjárművezetője.
A több célú versenysorozat ráirányította a figyelmet a KRESZ szabályismeret és a balesetmentes gépjárművezetés fontosságára, a versenyzés pedig lehetőséget teremtett a szakmai tapasztalatok átadására is.

A Katasztrófavédelem legjobb gépjárművezetői részére a díjakat Fülep Zoltán tű. Ezreds, a BM OKF Tűzoltósági Főosztály vezetője és Kobolák József tű. Alezredes, a BM OKF Oktatásigazgatási és kiképzési Főosztály főosztályvezető-helyettese adták át.

Az RSOE különdíjait az Egyesület vezetőségének képviseletében Pető Tibor főtitkár adta át;
Urbán Éva Renáta tű. főhadnagy – Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Klapács László tű. zászlós – Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Csipak Szilveszter tű. főtörzsőrmester – Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részére.

Az országos döntőig eljutott és a díjazott versenyzők teljesítményéhez szívből gratulálunk!
Szeretnénk felhívni tagjaink és támogatóink figyelmét, hogy a 2019. évi személyi jövedelemadó 1 %-ról 2020. év május 20-ig van mód nyilatkozni!

Tisztelettel kérjük hogy amennyiben a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesületet választják az 1% kedvezményezettjeként, a következő adatokat szerepeltessék a nyilatkozaton.

Az első keretbe a nyilatkozó személyi adatait,
A második keretbe az RSOE adószámát 19722083-2-42 (ezt már feltüntettük!)
A harmadik keretbe egyházaknak lehet felajánlani az 1%-ot.
Az így kitöltött nyilatkozatot az adóbevallással egyidejűleg, annak részeként vagy teljesen külön elektronikusan,

Továbbá postán feladva, esetleg lezárt borítékba téve, a NAV bármelyik ügyfélszolgálatán le lehet adni.
Kovács Csabát az RSOE vezérigazgatóját és Pető Tibor főtitkárt, Kutasi György szolgálatvezetőt, Prohászka Richárd r. alezredes, a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője és helyettese Csobay Balázs r. alezredes fogadta.

A NAVINFO mint hajózási információkat szolgáltató és segélykérést fogadó diszpécserszolgálat, a kezdetektől fogva támogatja a Duna teljes magyarországi szakaszát (1850 – 1433 folyamkilómétert) felügyelő vízirendészeti rendőrőrsök ügyeleti tevékenységét.

Az egyre inkább erősödő dunai árú- és személyszállítás biztonságának fokozása érdekében fontos a napi kapcsolat fenntartása, hiszen már nem csak az idegenforgalmi idényben kell nagyobb figyelmet fordítani és megoldásokat találni a felmerülő helyzetek kezelésére.
Az elmúlt évek közös erőfeszítéseinek és az Uniós pályázatok során megvalósított projekteknek köszönhetően a folyami információs szolgáltatások hatékonysága egy újabb, magasabb szintre került.

A dunai hajózás biztonságát fokozó korszerű monitoring rendszer átadásával lehetőség nyílt a vízügyi és a rendészeti szervek hatósági feladatainak támogatására.

A vezetői találkozó keretében számos egymás tevékenységét támogató újabb lehetőségek felvetésén túl, a vízi közlekedés biztonságának fokozása érdekében tervezett közös feladatok ütemezésére is sor került.
ÚJABB SIKERES PROJEKTET ZÁRTUNK
Kihelyezett szakmai napok - Velence
Országos Íjászverseny Tolnában
Közlekedésbiztonsági Verseny a Drivingcampben - Zsámbék
Támogassa Ön is közhasznú Egyesületünk munkáját jövedelemadója 1%-ának felajánlásával!
Partnerség a biztonságosabb víziközlekedésért
2019-07-26
2019-09-06/07
2019-09-11
2019-09-13
2020-01-15
2020-01-17